Scene sfâşietoare. O fetiţă din Ucraina îşi petrece ziua de naştere la mormântul tatălui său, decedat în război

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat pe reţele de socializare o imagine cu o fetiţă care îşi petrece ziua de naştere la mormântul tatălui ei.

13 iun. 2022, 20:38
Scene sfâşietoare. O fetiţă din Ucraina îşi petrece ziua de naştere la mormântul tatălui său, decedat  în război

Războiul din Ucraina. Purtând o rochie roz şi albă cu steluţe, ea stă în faţa fotografiei tatălui ei şi a unui platou cu mâncare. Această fată îşi marchează ziua de naştere la mormântul tatălui ei, un militar al Brigăzii 93, care a fost ucis în misiune.

Mii de copii nu mai aşteaptă întoarcerea părinţilor lor din război. Sprijin pentru a da speranţă milioanelor care încă mai aşteaptă”, scrie în mesajul publicat pe Twitter de Ministerul Apărării din Ucraina.

Numărul total al soldaţilor ucraineni ucişi în războiul cu Rusia este încă necunoscut.

Consilierul prezidenţial Mykhailo Podolyak a declarat că între 100 şi 200 de soldaţi ucraineni mor în fiecare zi.

Şapte corpuri neînsufleţite au fost descoperite luni într-o nouă groapă comună, în apropiere de Bucea, unde au fost găsite cadavre de civili după retragerea armatei ruse din regiunea Kievului la finalul lunii martie, a anunţat luni poliţia ucraineană.

Citeşte şi: Zelenski: Generalii ruşi îşi văd oamenii ca fiind carne de tun. Rusia va depăşi pragul de 40.000 de soldaţi morţi în iunie

„Şapte civili au fost torturaţi de ruşi, apoi executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap”, a scris pe Facebook şeful poliţiei din Kiev, Andrii Nebîtov, precizând că „mai multe victime aveau mâinile şi genunchii legaţi”.

„Această groapă comună a fost descoperită astăzi acolo unde au fost staţionaţi militarii ruşi, în apropiere de satul Mîroţke”, situat la 10 km nord-vest de Bucea şi la 35 de km de Kiev pe aceeaşi axă, a adăugat el.

Şeful poliţiei din regiunea Kievul a precizat că „lucrează în prezent la identificarea victimelor”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Alertă la graniţele României. Putin nu se va opri în Ucraina: „Statele Baltice sunt următoarea ţintă”