Poliţist din Reşiţa, filmat cu genunchiul pe gâtul unui tânăr. Seful Poliţiei cere anchetă

Intervenție șocantă a polițiștilor din Reșița, asemanătoare celei care a dus la decesul americanului George Floyd și a zguduit Statele Unite. Un tânăr este pus la pământ, iar un polițist îi pune acestuia piciorul pe gât. Apoi, tânărul este încătușat și trântit pe capota unei mașini parcate acolo. Imaginile au fost surprinse de martori, care le spun polițiștilor că tânărul este nevinovat. Printr-un comunicat, cei de la IPJ Caraș anunță că agenții care au interevnit vor fi anchetați.

11 iun. 2020, 06:18
Poliţist din Reşiţa, filmat cu genunchiul pe gâtul unui tânăr. Seful Poliţiei cere anchetă

Potrivit reprezentanților Poliției, intervenția a venit după un conflict spontat izbucnit între 2 persoane implicate într-un accident rutier. Oamenii legii spun că exista riscul escaladării conflictului. Așa că au trecut rapid la imobilizarea persoanelor implicate.

„Trebuie să precizăm că imaginile respective sunt din data de 20 mai. În imaginile respective apar polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reșița, care intervin pentru imobilizarea unei persoane. Este vorba despre un tragic accident rutier care s-a produs în data de 20 mai, în cadrul căruia a decedat un coleg al nostru. În urma accidentului au fost dirijate la fața locului mai multe echipaje, iar în timp ce se efectua intervenția, în proximitatea locului accidentului, a izbucnit un conflict spontan între niște persoane”, a declarat Alina Boeru, purtător de cuvânt IPJ Caraș Severin.

Aceasta a precizat că toți cei care au intervenit fac parte din cadrul poliției și că asupra lor s-au dispus verificări.

Pe de altă parte, șeful Poliției Române cere anchetă cu privire la modul în care polițiștii au acționat.

„Din dispoziția șefului Poliției Române, Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează verificări cu privire la evenimentul petrecut în data de 20 mai, pe raza municipiului Reșița, județul Caraș Severin.

Precizăm că, la nivelul Poliției Române se manifestă toleranță zero față de orice încălcare a legii, indiferent de calitatea persoanelor și se vor dispune măsuri în consecință, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale”, se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Înmormântarea lui George Floyd a fost transformată în platformă politică pentru discursuri anti-Trump