Schelete de URIAŞI, descoperite în România. MĂRTURII incredibile ale celor care le-au văzut VIDEO

Schelete uriaşe de umanoizi înalţi de 4-5 metri, asta susţin bătrânii din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, că au găsit în urmă cu peste 60 de ani în ruinele foste cetăţi Argedava. Oamenii spun că uriaşii care au trăit aici sunt strămoşii altor giganţi celebri precum Gogea Mitu. Titanii se regăsesc în mitologiile multor popoare, dar şi în Biblie.

24 dec. 2013, 11:54
Schelete de URIAŞI, descoperite în România. MĂRTURII incredibile ale celor care le-au văzut VIDEO

Bătrânii din Mihăileşti au participat la începutul anilor ’40 la săpăturile arheologice şi spun că oasele imense pe care le-au găsit aici au fost luate imediat de cei care au condus lucrările, potrivit România TV.

S-au găsit oase de la oameni foarte înalţi, spunea o ingineră. Au fost oameni mari, solizi faţă de noi. Imediat cum le-au descoperit, le-au luat de aici„, declarat un localnic din Mihăileşti.

Oamenii au spus că autorităţile au încercat să ţină descoperirea în secret. „Au încercat să le ascundă de noi. Când dădeam de ele, ne dădeau la o parte. Am săpat mulţi ani aici. Scheletele arătau de parcă erau din filme.. Am dezgropat şi eu morţi şi am văzut cum arată, dar ăştia arătau solizi. Erau înalţi„, a mai precizat un alt localnic.

Cele mai detaliate mărturii au fost făcute în urmă cu şase ani de Florea Ioniţă, care la 82 de ani îşi amintea cu lux de amănunte cum au decurs săpăturile.

Când dădeam de schelete, nimeni nu se mai atingea de locul ală şi venea inginerul şi zicea: „Aici nu se mai sapă!” Căpăţânile scheletelor erau mari, nu ca ale noastre!„, a povestit Florea Ioniţă.

În România a trăit cel puţin un personaj cu genă de gigant. Gogea Mitu, cel mai înalt român cunoscut vreodată, s-a născut la Mârşani în 1914 şi a murit la 22 de ani, când măsura 2 metri şi 42 de centimetri.

Şi România contemporană are un uriaş celebru: jucătorul de baschet Ghiţă Mureş. Acum în vârstă de 42 de ani, el măsoară 2 metri şi 31 de centimetri şi este cel mai înalt jucător de baschet din NBA.