Schimb de focuri la frontiera Israelului

Trei palestinieni au fost răniţi de tiruri israeliene în timp ce încercau să pătrundă în Israel pe la bariera frontalieră din sudul Fâşiei Gaza, potrivit unui comunicat al armatei israeliene, relatează AFP.

04 apr. 2019, 03:27
Schimb de focuri la frontiera Israelului

„Soldaţi israelieni au reperat trei suspecţi care traversau bariera de securitate şi încercau să se infiltreze în Israel din sudul Fâşiei Gaza. Armata a replicat cu tiruri”, a precizat comunicatul.

Suspecţii au fost transferaţi la un spital israelian, a declarat pentru agenţia France Presse un purtător de cuvânt al armatei.

„În posesia lor au fost găsite cuţite”, a făcut cunoscut documentul.

Sâmbătă, cinci palestinieni au fost ucişi în violenţele dintre soldaţi israelieni şi o parte din zecile de mii de locuitori ai Fâşiei Gaza care s-au îndreptat spre frontieră pentru a marca prima aniversare a unei mobilizări contra blocadei impuse de Israel de peste zece ani enclavei palestiniene.

Cel puţin 263 de palestinieni au fost ucişi de la declanşarea mişcării, numită „Marile marşuri ale reîntoarcerii”, în cursul manifestaţiilor sau în lovituri israeliene ca represalii la acte ostile provenind din enclavă. De cealaltă parte, doi soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa, notează AFP.