SCHIMB DE REPLICI între Victor Ponta şi Traian Băsescu, la Cotroceni: „Ar fi UNFAIR….”

Traian Băsescu şi Victor Ponta au avut un schimb de replici pe tema bugetului, la întâlnirea de luni de la Cotroceni, potrivit înregistrării date publicităţii de Administraţia Prezidenţială.

14 iul. 2014, 19:11
SCHIMB DE REPLICI între Victor Ponta şi Traian Băsescu, la Cotroceni: „Ar fi UNFAIR….”

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit, luni, pentru a discuta Legea privind reducerea CAS, prilej cu care a fost abordat subiectul bugetului.

„O să lucrăm până în luna noiembrie, venim în faţa Parlamentului cu proiectul de buget şi ne vom încadra în toate ţintele”, a spus Victor Ponta, în cadrul discuţiilor.

Băsescu a remarcat că România mai are de acoperit şi MTO (Medium Term Objectives – nr) care înseamnă vreo şase miliarde, iar premierul a răspuns: „O să lucrăm la toate”.

Daţi-mi sursele, că asta, povestea asta cu buna colectare, cu...”, i-a cerut Băsescu premierului.

„Domnule preşedinte, când avem proiectul legii bugetului, votat la Parlament, cu siguranţă va veni la dumneavoastră sau la noul preşedinte, la promulgare”, a replicat Ponta.

Traian Băsescu i-a răspuns: „Sper să vină la mine. Ar fi unfair să intraţi în alegeri fără să trimiteţi bugetul la Parlament”.

Domnule preşedinte, ar fi unfair că o să fie un alt prim-ministru şi atunci să îşi facă bugetul cum crede. Eu aşa consider. Eu poate o să îl promulg, dar este altceva”, a spus şi Victor Ponta.

„Nu, în campanie dumneavoastră o să fiţi încă prim-ministru”, a completat preşedintele. „De acord”, a punctat Ponta.

CITEŞTE ŞI ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu, către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?