Schimb dur de replici între senatorii Șerban Nicolae şi Mihai Goţiu

După ce senatorul PSD, Șerban Nicolae, l-a numit „parazit", Mihai Goțiu reacționează spunând că o asemenea atitudine este „menită să ascundă incompetența celor care au făcut praf țara".

03 dec. 2019, 16:54
Schimb dur de replici între senatorii Șerban Nicolae şi Mihai Goţiu

Scandal în parlament cu ecou pe Facebook. Senatorul USR Mihai Goțiu continuă: „A trecut ceva vreme de când nu mă mai deranjează invectivele venite de la PSD. După ce am fost golan, apoi eco-terorist, apelativul „parazit” din partea unuia ca Șerban Nicolae nu mai aduce nimic nou sub soare. E doar o variațiune pe aceeași temă, menită să ascundă incompetența și impostura celor care au făcut praf educația din țara asta. Din păcate, cel mai mult au de suferit elevii și viitorul acestei țări, nu eu. Și e grav că încă mai durează până când se vor organiza alegerile parlamentare care să-i trimită, definitiv, în uitare”, a comentat pe Facebook Goțiu.

Comisiile juridică și de învățământ din Senat au adoptat, marți, o propunere legislativă ce aparține senatorului PSD Șerban Nicolae. Această propunere prevede pedepse pentru agresarea personalului didactic. Dezbaterile din comisie au dus și la formularea unui amendament al senatorului PSD Liviu Pop, ce prevede majorarea sancțiunilor cu o treime. Conform acestui amendament, „amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, loviturile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârșite împotriva unei persoane care ocupă funcție didactică, de conducere sau de îndrumare și control, aflată în exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune”.