SCHIMBARE. Când va avea loc vânătoarea de la Balc

Pentru prima dată din 2005, tradiţionala vânătoare de mistreţi de pe domeniul cinegetic privat de la Balc va avea loc mai repede, în decembrie, nu în ianuarie, cum era de obicei.

18 dec. 2014, 17:21
SCHIMBARE. Când va avea loc vânătoarea de la Balc

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, dr. Remus Moţoc, a precizat joi pentru AGERPRES, că s-a primit solicitarea scrisă din partea omului de afaceri Ion Ţiriac, prin care se cere supravegherea de specialitate sanitar-veterinară a evenimentului ce va avea loc sâmbătă şi duminică, pe 20 şi 21 decembrie.

Ion Ţiriac invită, ca în fiecare an, prieteni şi oameni importanţi din Europa, care sosesc în comuna bihoreană, de regulă, în cursul zilei de vineri. Ei ajung în Balc pe cale rutieră, cu autoturisme de teren, de la aeroportul din Debreţin, Ungaria.

Oaspeţii omului de afaceri evită, din anul 2009, să folosească Aeroportul din Oradea după incidentul în care a fost implicată o aeronavă a acestuia. Din cauza pistei cu gheaţă, aparatul de zbor a ieşit în “decor”, oprindu-se doar cu partea din faţă în pământ.

Pregătirile pentru vânătoare sunt în toi, deşi accesul la informaţii este deosebit de restrictiv. DSVSA Bihor va trimite la faţa locului doi specialişti, care vor verifica carcasele mistreţilor vânaţi şi vor prelua probe pentru laborator în vederea confirmării salubrităţii pentru consum. Carnea animalelor va fi trimisă, ca de obicei, sub formă de donaţii, unor case de bătrâni ori ajutor social.