Schimbare la Moscova. Preşedintele Dumei de Stat vrea o AGENDĂ de UNIFICARE Rusia-Uniunea Europeană

A venit timpul pentru noi acorduri cu Europa, întrucât spiritul reînviat al 'Războiului Rece' împiedică o apropiere a națiunilor europene de Rusia, scrie președintele Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal), Serghei Narîșkin, într-un editorial publicat în oficiosul 'Rossiiskaia gazeta', citat de agenția de presă RIA Novosti.

18 mai 2015, 12:31
Schimbare la Moscova. Preşedintele Dumei de Stat vrea o AGENDĂ de UNIFICARE Rusia-Uniunea Europeană

Președintele Dumei de Stat se pronunță pentru începerea apropierii de Europa. ‘În ciuda perioadei dificile din relațiile între Rusia și Uniunea Europeană, deja de acum trebuie să acționăm pentru a găsi și promova o nouă agendă de unificare’, subliniază Narîșkin, care crede că o cooperare între Rusia și UE nu doar că va putea fi reînnodată, ci chiar ridicată la un nou nivel.

Printre factorii care vor îndemna popoarele europene să caute un dialog cu Rusia, președintele Dumei a menționat ‘contrasancțiunile’ și imposibilitatea unei dezvoltări durabile într-o atmosferă dominată de contradicții.

Citeşte şi Avertisment NATO: Rusia ar putea amplasa arme nucleare în Crimeea

‘Rusia a activat cu onestitate timp de 20 de ani în Consiliul Europei și nu poate susține la nesfârșit că nu reprezintă o amenințare’pentru nimeni, a afirmat liderul camerei inferioare a parlamentului rus.

Potrivit lui Narîșkin, evenimentele din Ucraina au confirmat lipsa de independență a UE în materie de politică externă, în sensul că UE s-a aliniat politicii SUA în ceea ce privește conflictul din Ucraina.