Schimbare la TVR şi Radio România. Se înmulţesc funcţiile de conducere: preşedintele nu va mai fi şi director general

Dan Barna, co-preşedintele USR-PLUS a declarat că, în cadrul coaliţiei guvernamentale, s-a convenit modificarea legilor de funcţionare ale Televiziunii şi Radioului Publice, astfel încât să existe funcţiile de preşedinte şi director general, care să fie propuşi de Consiliile de Administraţie.

22 mart. 2021, 14:55
Schimbare la TVR şi Radio România. Se înmulţesc funcţiile de conducere: preşedintele nu va mai fi şi director general

Schimbare la TVR şi Radio România. Dan Barna a declarat că la TVR şi Radio România nu va mai exista funcţia de preşedinte – director general. Astfel, vor fi înfiinţate  funcţiile de preşedinte şi director general, care vor fi ocupate la propunerile Consiliilor de Administraţie.

Schimbare la TVR şi Radio România

„În discuţia de astăzi s-a convenit ca decizie politică, care va fi propusă până săptămâna viitoare de către grupul de lucru ca modificare a legislaţiei, o abordare în care preşedintele şi directorul general să fie membri ai Consiliilor de Administraţie, preşedintele, evident, va fi propus de Consiliul de Administraţie şi votat de Parlament, alături de Consiliul de Administraţie, directorul general, la rândul său, va fi propus de Consiliul de Administraţie”, a afirmat Dan Barna, la Palatul Parlamentului.

Iulian Bulai cere schimbarea conducerilor TVR şi Radioului public. „Trebuie să plece. Viitorii șefi nu trebuie să fie oameni politici”

În prezent, la TVR funcția de președinte – director General este ocupată de Doina Gradea, în timp ce Georgică Severin este șeful Radioului.

Iulian Bulai cere schimbarea conducerilor TVR şi Radioului public

Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a declarat că viitorii şefi ai TVR şi SRR nu trebuie să fie oameni politici. Deputatul USR PLUS a anunţat că rapoartele de activitate ale celor două instituţii de stat vor fi dezbătute în curând de Parlament. „Ce spun acum, că conducerea TVR și SRR este lipsită de legitimitate și trebuie să se facă o analiză puternică și da, trebuie să plece nu este un lucru nou, am spus acest lucru constant în ultimii trei ani și îmi mențin aceste opinii, chiar dacă acum sunt președintele acestei comisii (…). Lipsa de legitimitate vine din deciziile subsecvente din ultimii ani. Lipsa transparenței. Este foarte multă lipsă de transparență în Televiziune și în Radioul public. Ca să vă dau doar un exemplu banal, de acum două săptămâni: se face o comisie de anchetă și doamna Gradea amenință cu darea în judecată a celor care au dezvăluit sursele unui contract de curățenie și că obligă publicația care a făcut public acest contract să-și dezvăluie sursele, altfel va fi dată în judecată”, a declarat Iulian Bulai.