SCHIMBARE radicală pe piaţa iPhone-urilor: Apple vinde mai multe telefoane în China decât în SUA

China a devansat pentru prima dată SUA în topul celor mai mari pieţe pentru telefoanele iPhone, unul din produsele vedetă ale grupului american Apple, arată un studiu realizat de banca UBS preluat de cotidianul oficial China Daily, transmite Agerpres.

09 ian. 2015, 12:24
SCHIMBARE radicală pe piaţa iPhone-urilor: Apple vinde mai multe telefoane în China decât în SUA

Potrivit UBS, în trimestrul patru al anului trecut Apple a vândut 69,3 milioane iPhone, dintre care 35% în China. Dacă aceste cifre se vor confirma ar fi pentru prima dată când SUA şi-au pierdut poziţia de cea mai mare piaţă pentru iPhone în favoarea Chinei.

‘Cele mai recente date sugerează că cererea de telefoane iPhone a înregistrat o creştere susţinută în China, fiind posibil ca China să fie responsabilă pentru 35% în ultimul trimestru comparativ cu 22% în ultimul trimestru din 2013’, a declarat analistul UBS, Steven Milunovich. Potrivit acestuia, ponderea telefoanelor iPhone vândute pe piaţa din SUA a scăzut până la 24% în primul trimestru din 2015 de la 29% în urmă cu un an.

Apple a început să comercializeze cele mai moderne telefoane ale sale, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, pe piaţa chineză în luna octombrie 2014, la o lună după ce au fost lansate pe pieţele din SUA, Germania, Australia, Canada, Franţa, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie şi Singapore.

În cursul unei vizite în China, în toamna anului trecut directorul Apple, Tim Cook a declarat că ‘este doar o chestiune de timp’ până când China va deveni cel mai mare contributor la veniturile Apple. Cook a mai spus că Apple are de gând să crească numărul magazinelor sale din China de la 15 la 40 în câţiva ani.