Schimbări de funcție la Cotroceni. Luminița Odobescu va fi noul consilier al Președintelui Iohannis. Pe cine va înlocui aceasta

Luminița Odobescu, Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană, va fi numită în funcția de consilier al președintelui Iohannis, în locul lui Leonard Orban.

10 nov. 2021, 17:19
Schimbări de funcție la Cotroceni. Luminița Odobescu va fi noul consilier al Președintelui Iohannis. Pe cine va înlocui aceasta

Luminița Odobescu, va deveni noul consilier al președintelui Klaus Iohannis, în locul lui Leonard Orban.

Pe 26 octombrie, Iohannis a semnat decretul privind eliberarea la cerere din funcţia de consilier prezidenţial a lui Leonard Orban, la data de 1 noiembrie, în vederea pensionării. Leonard Orban era consilier prezidenţial pe domeniul afaceri europene.

Fost purtător de cuvânt prezidenţial cere consilierilor să-l oprească pe Klaus Iohannis prin orice mijloace

Luminița Odobescu, 52 de ani, ambasador și diplomat de carieră, este Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană, din anul 2015. A condus Reprezentanța Permanentă în timpul primei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene, notează Agerpres.

Consiliera pe Sănătate a lui Klaus Iohannis este izolată la domiciliu din pricina Covid

Nu este clar dacă Diana Păun este şi ea infectată, dar era aşteptată joi la Stress Congres 2021 de la UMF Carol Davila şi a anunţat în ultimul moment că nu mai poate participa fizic, potrivit Antena3.

Fundamentarea deciziilor în actuala pandemie trebuie făcută pe dovezi ştiinţifice, iar mesajul primordial pe care trebuie să îl transmită autorităţile şi medicii se referă la eficienţa vaccinului în reducerea răspândirii Sars-Cov 2 şi a severităţii bolii, susţine Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Sănătate Publică din Administraţia Prezidenţială.

Consilierul lui Iohannis pe Economie trage semnalul de alarmă: Ce se întâmplă, de fapt, cu creșterea economică

„Profesia de medic ne obligă să ne fundamentăm deciziile pe dovezi ştiinţifice, iar datele pe care le avem până acum sunt edificatoare. La acest moment, care avem una dintre cele mai mari rate de infectări din Europa, însă incidenţa nu ar fi atât de îngrijorătoare dacă nu ar fi asociată şi cu unei rată de deces de-a dreptul devastatoare. Aceleaşi dfate ne arată că ne poziţionăm la coada clasamentului european ca procent al vaccinării raportat la populaţia generală. De aceea, cred că este important să acceptăm cu toţii că vaccinarea anti-Covid rămâne instrumentul cel mai eficient în reducerea severităţii bolii şi este important să transmitem acest mesaj pentru evitarea transformării situaţiei actuale într-o tragedie”, a declarat dr.Diana Loreta Păun.

Consilierul prezidenţial a arătat că, dacă la începutul campaniei de vaccinare aveam o responsabilitate individuală, care ne făcea mândri prin prisma listelor de aşteptare la vaccinare, aceasta a fost învinsă de consecinţele unei dezinformări fără precedent.

„Situaţia de astăzi este rezultatul unei complexităţi de factori şi cred că în principal este rezultatul indiferenţei şi inacţiunii perpetuate zeci de a ani în a asuma investiţia în sănătate ca o prioritate şi ca o precondiţie pentru bunăstarea şi educarea noastră. O criză cum este pandemia prin care trecem ne pune greu la încercare valorile democratice şi solidaritatea, iar consecinţele sunt mai mult decât cele pur medicale. De aceea, cred că este foarte important ca în această perioadă să nu distorsionăm atenţiaa de la managementul crizei căutând vinovaţi, ci să ne solidarizăm şi să cautăm soluţii pentru combaterea crizei”, a precizat Diana Loreta Păun.