Schimbări importante în legislaţie! Ce se întâmplă cu CAS și CASS pentru aceşti angajaţi

Codul fiscal urmează să fie din nou modificat în vederea eliminării plății obligatorii a CAS și CASS a celor cu contracte cu jumătate de normă.

07 iun. 2019, 05:50
Schimbări importante în legislaţie! Ce se întâmplă cu CAS și CASS pentru aceşti angajaţi

Ordonanța de Guvern 4/2017 a inclus obligaţia plăţii contribuţiilor de asigurări sociale şi de asigurări sociale de sănătate (CAS şi CASS) la nivelul unui salariu minim brut pe ţară pentru contractele individuale de muncă cu normă parţială, scrie dcbusiness.ro.

În urma modificărilor succesive s-a ajuns în situația actuală în care angajații cu normă parțială plătesc contribuțiile CAS și CASS la un nivel apropiat de cei care au contract cu normă întreagă.

„Există categorii de angajaţi şi potenţial angajaţi care pot lucra doar cu fracţie de normă însă sunt obligaţi, nejustificat, la plata contribuţiilor de asigurări sociale şi de sănătate la nivelul unui contract cu normă întreagă. Sunt domenii în economie în care aceste contracte sunt prevalente astfel că aceste domenii au fost afectate negativ de măsura adoptată în 2017”, se spune în expunerea de motive a propunerii legislative.

Propunerea se află la Senat unde urmează să intre în dezbatere.


loading...
Partenerii noștri