Schimbări importante la amenzile pentru şoferi. Noile modificări vizează contestaţiile

Publicat: Luni, 16 Septembrie 2019 09:59 // Actualizat: Luni, 16 Septembrie 2019 09:59 // Sursa: romaniatv.net

Se vor consemna schimbări importante în ceea ce priveşte amenzile rutiere. Potrivit România TV, şoferii care încalcă regulile în afara judeţului de domiciliu vor putea contesta amenda la judecătoria localităţii de domiciliu.

Schimbările îi vizează pe şoferii din România care încalcă regulile de circulaţie într-o localitate, alta decât cea în care îşi au domiciliul. De altfel, contestarea amenzilor sau a oricărei alte sancţiuni, cum ar fi suspendarea permisului, ar putea fi depusă la judecătoria localităţii de domiciliu, potrivit România TV.

Contestarea amenzii se poate face într-un interval de maxim 15 zile de la data la care aceasta a fost primită. "Împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României", se arată în document.

Măsurile propuse se regăsesc în Propunerea legislativă pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi al art.32 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, act ce poate fi consultat integral pe site-ul oficial al Senatului României.

Proiectul a fost adoptat tacit la Senat, ceea ce înseamnă că senatorii nu au respectat termenul-limită pentru dezbatere și/sau adoptare. În consecință, se consideră că măsurile au fost adoptate automat.

Cu toate acestea, noile prevederi nu pot intra în vigore decât după ce Camera Deputaților le adoptă la rândul său. Ulterior, actul normativ trebuie semnat de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial. Astfel, în momentul de față, legea aceasta nu se aplică.

Trebuie subliniat faptul că noul act normativ nu se adresează decât cetățenilor domiciliați în România. În cazul șoferilor care au domiciliul în altă țară, contestația va trebui depusă la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi rutiere contestare amenzi modificări cod rutier
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H