Schimbări în conducerea ANAF. Marcel Boloş a înlocuit doi vicepreşedinţi

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a propus joi premierului numirea a doi vicepreşedinţi la ANAF, nemulţumit de activitatea legată de colectarea taxelor şi impozitelor.

18 ian. 2024, 12:47
Schimbări în conducerea ANAF. Marcel Boloş a înlocuit doi vicepreşedinţi
ANAF și bugetarii, pe lista neagră a lui Marcel Boloș! Ministrul a făcut anunțul mult așteptat de milioane de români: ”Timpul nu este de partea noastră”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a propus joi premierului numirea a doi vicepreşedinţi la ANAF. Unul dintre posturile de vicepreşedinte ANAF este acum ocupat de Sandu Costea, care va fi revocat. De asemenea, în cărţi este şi numirea unui nou preşedinte la Vamă, dar în acest caz discuţiile ar mai putea continua, în timp ce surse guvernamentale afirmă că urmează schimbarea şi la Vamă, chiar de azi.

Cei doi noi vicepreşedinţi ANAF, conform informaţiilor Profit.ro, vor fi Ionescu Gabriela Florentina şi Drăghici Alexandru, ambii funcţionari cu carieră îndelungată în administraţia fiscală, conform Profit.ro.

Propunerile ministrului sunt aşteptate la cabinetul premierului Marcel Ciolacu pentru a fi aprobate.

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a anunţat miercuri seară că în zilele următoare va face propuneri pentru schimbarea unor persoane din funcţii de conducere din cadrul ANAF şi Autorităţii Vamale Române. ”Nu există ANAF şi Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanţă”, subliniază ministrul.

Boloş, despre deficitul bugetar pentru acest an: Bazele noului program se vor pune plecând de la deficitul pe anul trecut. România trebuie să dea asigurări că se află pe traiectoria corectă de reducere a deficitului

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că discuţiile cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte deficitul bugetar pentru anul în curs vor fi purtate având în vedere deficitul înregistrat în anul trecut. El arată că nu s-au avansat cifre privind asumarea unei ţinte de deficit pentru acest an, dar că România trebuie să dea ”asigurări” că se află ”pe traiectoria corectă de reducere a deficitului bugetar”.

Programul Rabla 2024: Guvernul a modificat valoarea primei de casare. Cât iei pe „caroseria” din spatele blocului

”Eu sunt moderat în ceea ce priveşte viitorul pentru implementarea proiectelor noastre de investiţii, pentru că contextul european este unul în care şi alte ţări sunt cu aceste probleme ce ţin de deficitul bugetar, cauzele le ştim cu toţii. (…) Noi, închizând în jurul valorii de 5,7% deficitul bugetar, de aici se vor pune bazele noului program de convergenţă pe care îl vom avea în relaţia cu Comisia Europeană. Acum, realist discutând, trecând prin măsuri consecutive pe care le-am luat pentru reducerea deficitului bugetar, în jur de 5% din PIB. Şi Polonia, am vorbit cu ministrul polonez al Finanţelor şi mi-a spus că ei au închis anul cu 5,8% din PIB şi că pentru anul 2024 au prevăzut în buget 5% din PIB, prevăzut”, a afirmat Marcel Boloş, miercuri seară, la Digi 24.>România, obligată de UE să implementeze salariul minim european. Câţi bani în plus pe card ar primi românii
Întrebat dacă a fost acceptat la nivelul Comisiei Europene deficitul înregistrat de România anul trecut, Boloş spune că în luna aprilie este comunicarea finală care se face către Comisia Europeană, după care Comisia Europeană întocmeşte, în luna iunie, raportul privind situaţia financiară a statelor membre.
Conform ministrului Finanţelor, România trebuie să dea ”asigurări” că se află ”pe traiectoria corectă de reducere a deficitului bugetar”.