Schimbări majore ale alocațiilor! Categoria de persoane care va beneficia de 650 de euro pe lună

În ultimii ani alocațiile din România au crescut treptat, ajungând în acest moment, după creșterea de 13,8% de la 1 ianuarie, la 292 de lei pentru copiii și tinerii cu vârste între 2 și 18 ani. Cu toate acestea, sunt copii care beneficiază lunar de sume mult mai mari și asta pentru că părinții lor care lucrează în străinătate și au ales să ia indemnizațiile pentru micuții lor de la statul în care se află.

04 ian. 2024, 08:32
Schimbări majore ale alocațiilor! Categoria de persoane care va beneficia de 650 de euro pe lună
Categoria de persoane care va beneficia de 650 de euro pe lună

Categoria de persoane care va beneficia de 650 de euro pe lună. În acest moment, mii de copii ai românilor care se află la muncă în Germania primesc alocație din partea statului.

Citește și Alocaţii 2024 în funcţie de vârstă. Bani mai mulţi pentru copii de la 1 ianuarie

Categoria de persoane care va beneficia de 650 de euro pe lună

De la 1 ianuarie 2023, Guvernul federal a majorat alocațiile, iar de atunci și până acum părinții au beneficiat lunar de un spor de 31 de euro pentru fiecare copil care a ridicat alocația la suma de 250 de euro.

Mai mult, familiile cu venituri mici beneficiază de un supliment al alocației pentru copii.

Cu toate acestea, românii, dar și nemții trebuie să știe că în 2024 statul a planificat o schimbare majoră și anume, vrea eliminarea eliminarea alocației pentru copii și înlocuirea acesteia cu o plată de până la 630 de euro pentru fiecare copil în Germania.

Astfel, începând cu anul 2025, alocația de bază pentru copii Kindergrundsicherung va înlocui alocația pentru copii Kindergeld.

Potrivit reprezentanților Guvernului Federal, actualul sistem de alocații pentru copii este mult prea stufos și provoacă adeseori confuzie. Iar pentru a elimina orice fel de nelămurire statul plănuiește o reformă care va grupa beneficiile existente, cum ar fi alocația pentru copii, suplimentul pentru copii, alocația fiscală pentru copii, părți din pachetul de educație și participare și multe altele.

În plus, după ce vor fi adoptate aceste modificări, părinții nu o să mai fie nevoiți să meargă la diferite autorități pentru a solicita alocația pentru copii și vor face totul cu ajutorul unei aplicații.

Reprezentanții statului spun că fiecare copil are dreptul să primească acești bani, indiferent de veniturile părinților. Iar contribuția suplimentară pentru copii este menită să înlocuiască toate celelalte prestații suplimentare și este dependentă de vârstă. Concret, asta înseamnă că cu cât este copilul mai mare, cu atât suma de bani va crește.

De exemplu, pentru copiii mici ar putea fi plătiți până la 530 de euro pe lună, asta în tip ce copiii mai mari, chiar și până la vârsta de 27 de ani (dacă se află încă în sistemul educațional), ar putea primi alocație de bază pentru copii de până la 636 de euro pe lună.

Copii care nu mai locuiesc cu părinții vor avea noua „alocație pentru copii” transferată direct în propriul cont bancar.

Citește și Alocaţii 2024. O alocaţie în plus pentru copii din 2024. Banii pentru micuţi, mai mulţi de la 1 ianuarie