Schimbări majore în domeniul alimentar: Mezelurile se vor face după reţeta din vremea lui Ceauşescu

Produsele româneşti din carne vor avea gustul şi calitatea de dinainte de 1989. Ministerul Agriculturii a decis să reglementeze compoziţia mezelurilor, care va trebui să respecte STAS-urile concepute cu mai bine de 30 de ani în urmă.

16 ian. 2014, 08:32
Schimbări majore în domeniul alimentar: Mezelurile se vor face după reţeta din vremea lui Ceauşescu

Ministerul Agriculturii pregăteşte schimbări majore în domeniul produselor alimentare, în ce priveşte calitatea şi siguranţa preparatelor din carne, lapte, dar şi în panificaţie, potrivit ziarulring.ro. Instituţia a emis un proiect de ordin privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor româneşti consacrate. Potrivit acestuia, toate alimentele fabricate după reţete consacrate vor trebui să respecte reţetele şi STAS-urile stabilite pe vremea lui Ceauşescu.

CITEŞTE ŞI: De ce este atât de periculos PARIZERUL pentru sănătate. Află ce conţine produsul şi cum se fabrică

Respectarea reţetei consacrate ar putea însemna şi renunţarea la aditivii alimentari, care nu se utilizau în urmă cu 30 de ani. „Pe vremea lui Ceauşescu, cel puţin produsele din carne erau foarte sănătoase, pentru că procentul de ingrediente naturale din acele reţete era unul foarte ridicat, se foloseau condimente naturale, nu aditivi care imită condimentele, pentru că atunci nu exista preocuparea asta pentru profit dusă la extrem„, a declarat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor.

VEZI ŞI: Nereguli cu duiumul la fabricarea mezelurilor. Românii cumpără apă la preţ de salam