SCHIMBĂRI MAJORE propuse pentru poliţişti după moartea lui Gheorghe Ionescu

Publicat: Duminică, 23 August 2015 11:00 // Actualizat: Duminică, 23 August 2015 11:27 // Sursa: romaniatv.net

Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre propune modificarea și completarea Statutului polițistului, astfel încât să se asigure o protecţie deplină a polițistului aflat în acțiune şi o mai bună remunerare în funcție de acțiunile pe care acesta le desfășoară.

Vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre afirmă că modificarea și completarea Statutului polițistului reprezintă o prioritate legislativă pentru liberali, arătând că se are în vedere protecția deplină a oamenilor legii aflați în acțiune, în contextul accidentului în care a fost implicat subinspectorul Gheorghe Ionescu.

"În numele PNL, îmi exprim solidaritatea cu polițistul Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii rutiere București, decedat după ce a fost rănit în misiune, și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Consider că un astfel de moment trist pentru familia, prietenii și colegii celui care a fost Gheorghe Ionescu nu trebuie nicidecum politizat dar, în același timp, nu trebuie în niciun caz uitat. Acestea sunt momentele în care, ca societate, e necesar să reflectăm cu atenție asupra Statutului polițistului, care cuprinde normele ce reglementează activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, PNL își propune ca modificarea și completarea Legii privind Statutul polițistului să constituie prioritate legislativă", declară Dobre, într-un comunicat de presă. 

În acest sens, Dobre precizează că PNL își propune ca modificările și completările Statutului polițistului să urmărească o mai mare stabilitate, pregătire și dotare la standarde europene a polițistului, precum și stabilirea și definirea clară a principiilor care vor sta la baza ghidului de acțiune al polițistului în diferite situații.

"Partidul Național Liberal are în vedere modificarea și completarea Statutului polițistului în sensul asigurării unei protecții depline a polițistului aflat în acțiune. Pe de altă parte, PNL consideră că este necesară, totodată, și definirea principiilor care vor sta la baza elaborării ghidului carierei polițistului, precum și o mai bună remunerare a polițistului în funcție de acțiunile pe care acesta le desfășoară (acțiuni cu grad ridicat de risc, ore suplimentare, detașări, misiuni în teritoriu național, misiuni externe, etc)", conchide liberalul.

CITEŞTE ŞI POLIŢISTUL ucis de milionarul turc, înmormântat cu onoruri militare

Polițistul Gheorghe Ionescu a murit vineri dimineața la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.

Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. El va fi înmormântat duminică la Cimitirul Ghencea Militar.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
23 aug 11:07
Votează email 0 email
...a polițistului aflat în acțiune şi o mai bună remunerare în funcție Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.7537
RON
17 Oct
noapte 8 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H