Schimbări uriașe la Metrorex! Staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Se anunță schimbări importante la Metrorex! Compania a anunțat luni că a semnat contactul pentru accesibilizarea staţiilor de metrou pentru pesoanele cu deficienţe de vedere.

31 ian. 2022, 17:00
Schimbări uriașe la Metrorex! Staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Astfel, staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă şi are o valoare de 17.468.346,18 lei, fără TVA.

Adaptarea stațiilor de metrou la nevoile persoanelor cu deficienţe de vedere constă în dotarea acestora cu elemente din oţel inoxidabil aplicate direct pe suprafaţa existentă a staţiilor de metrou şi panouri Braille.

„Pentru cele câteva staţii de metrou unde deja sunt executate benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare”, a transmis Metrorex, citat Mediafax.

Panourile de semnalistică Braille vor fi montate în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean.