Schior găsit în stare de inconştienţă pe pârtie

Un schior a avut nevoie luni de manevre de resuscitare după ce a fost găsit în stare de inconştienţă pe pârtia de schi de la Obârşia Lotrului.

10 feb. 2014, 13:05
Schior găsit în stare de inconştienţă pe pârtie

„Jandarmii montani împreună cu salvamontiştii au observat luni un tânăr căzut pe pârtie. Aceştia au intervenit pentru recuperarea lui B.M. de 15 de ani din Păscoaia căruia i-au aplicat manevre de resuscitare, a fost găsit inconştient, după care l-au coborât imobilizat pe targă până la baza pârtiei unde i-au acordat în continuare măsuri de prim ajutor. Tânărul căzuse pe pârtie şi s-a lovit puternic la cap pierzându-şi cunoştinţă. După acordarea măsurilor de prim ajutor aceasta a fost transportat cu ambulanţa la spitalul din oraşul Brezoi pentru investigaţii medicale şi tratament”, a precizat Cosmin Iordache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei vâlcene, pentru Agerpres.

Acest incident vine după ce duminică o serie de accidente grave s-au produs pe aceeaşi pârtie, jandarmii fiind nevoiţi să acorde măsuri de prim ajutor în patru cazuri.

„O tânără căzută pe pârtie suferise o fractură a osului femur în urma unui impact cu un alt schior, fapt ce a pus-o în imposibilitatea de a mai coborî. O altă femeie s-a lovit la coloana vertebrală sau jandarmii au intervenit pentru recuperarea unui schior de 43 de ani din Bucureşti pe care l-au coborât până la baza pârtiei unde i-au acordat măsuri de prim ajutor. Bărbatul a căzut pe pârtie în urma unor manevre de ocolire a unui alt schior şi a suferit un traumatism cranio-facial sever, fapt ce l-a pus în imposibilitatea de a mai coborî şi lista poate continua, din păcate, cu nu mai puţin de 30 de accidente produse în ultimele două săptămâni pe pârtia de la Obârşia Lotrului”, a spus purtătorul de cuvânt al jandarmeriei.

Seria accidentelor din zona pârtie de schi de la Obârşia Lotrului a pus pe jar autorităţile judeţene, aceştia făcând memorii la Bucureşti pentru a se aloca fonduri astfel încât în zonă să fie amplasat un punct sanitar modern.

Pârtia de schi de la Obârşia Lotrului are opt kilometri lungime şi multe trasee dificile în zona crestei muntoase, nerecomandate schiorilor începători. Cu toate acestea, mulţi turişti ignoră avertismentele administratorilor domeniului schiabil.