Schiori surprinşi de avalanşă, în Munţii Făgăraş

Două avalanşe s-au produs, sâmbătă, în Munţii Făgăraş. În una dintre ele au fost surprinşi doi schiori. Din fericire, aceştia erau echipaţi corespunzător şi au reuşit să se salveze singuri.

12 dec. 2020, 23:39
Schiori surprinşi de avalanşă, în Munţii Făgăraş

Schiori surprinşi de avalanşă. Salvamont Sibiu a transmis, sâmbătă, că două avalanşe s-au produs în Munţii Făgăraş. Doi schiori au fost surprinşi pe porţiunea superioară în  Valea Doamnei.

”Astăzi 2 schiori au fost prinşi într-o avalanşă pe porţiunea superioară în  Valea Doamnei. Aceştia au fost echipaţi complet, inclusiv cu rucsac cu airbag. Au reuşit să se salveze singuri, nefiind probleme medicale.

Încă o avalanşă a fost declanşată de sub Vârful Paltinul, zona „balcoane” fiind aproximativ 15 persoane în zona. Din fericire, nimeni nu a fost prins sub zăpadă” a transmis Salvamont Sibiu, potrivit News.ro. 

Citeşte şi Microbuz în Turcia, surprins de avalanşă: cel puţin patru morţi

Schiori surprinşi de avalanşă, în Munţii Făgăraş. Recomandarea salvamontiştilor

Salvamontiştii au precizat că în zona montantă sunt în jur de 30 de schiori şi snowboarderi şi doar opt dintre ei au kit complet de căutare/ salvare din avalanşă (dispozitiv, lopata, sonda).

Citeşte şi Avalanşe în Munţii Făgăraş. Un turist a decedat, iar alţi doi sunt răniţi. HARTA RISC AVALANŞĂ

”Recomandarea noastră este sa verificaţi buletinul nivometeorologic, să verificaţi toate informaţiile din zilele anterioare şi să aveţi echipament complet”, au mai transmis salvamontiştii.

Potrivit meteorologilor, în zona montană sunt prognozate ninsori moderate cantitativ, iar riscul de producere a avalanşelor este moderat.

Stratul de zăpadă măsura, la ora 08.00, 64de centimetri la Bâlea Lac.