Sclavie în Argeş: Doi copii ar urma să fie luaţi din familii şi daţi în plasament

Doi copii depistaţi cu ocazia descinderilor efectuate în comuna argeșeană Berevoești în dosarul privind cazurile de sclavie ar putea fi daţi în plasament pe motiv că familia naturală nu se poate ocupa în mod corespunzător de îngrijirea lor. Propunere urmează să fie înaintată instanței competente de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș.

20 iul. 2016, 17:38
Sclavie în Argeş: Doi copii ar urma să fie luaţi din familii şi daţi în plasament

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de DGSPC Argeș, reprezentanții instituției au preluat pe 13 iulie doi copii, unul de 11 ani și 6 luni și celălalt de 13 ani și 9 luni, pentru care s-a stabilit măsura de plasament în regim de urgență la Centrul de Evaluare și Primire în Regim de Urgență.

„Până în prezent, cei doi copii au fost supuși examinării medico-legale și unor consultații medicale de specialitate. (…) După finalizarea evaluării psiho-sociale detaliate a situației copiilor, dosarul acestora va fi înaintat Tribunalului Argeș, cu propunerea de înlocuire a măsurii de plasament în regim de urgență cu măsura de plasament, (…) având în vedere că, din informațiile deținute la acest moment, reiese că familia naturală nu este capabilă să se ocupe în mod corespunzător de creșterea, îngrijirea și educarea acestora pentru reabilitarea lor psiho-socială”, se precizează în comunicat.

SCLAVI Berevoeşti ARGEŞ. Copii torturaţi şi batjocoriţi, o femeie le smulgea din cap smocuri de păr cu patentul

Reprezentanții DGASPC au mai preluat, în urma descinderilor efectuate de organele judiciare, și 19 copii ai căror ocrotitori legali au fost reținuți, stabilindu-se pentru ei măsura de plasament în regim de urgență într-un centru de specialitate. Pe 15 iulie s-a dispus încetarea măsurii de protecție specială pentru cei 19 minori, care au fost integrați în familia extinsă, ca urmare a solicitărilor venite din partea rudelor și a realizării anchetelor sociale la domiciliile acestora.

Pe de altă parte, cele 12 victime majore depistate la Berevoești au fost duse într-un loc secret și beneficiază, la solicitarea DGASPC Argeș, de servicii de specialitate din partea unei organizații neguvernamentale, informează Agerpres. 

CITEŞTE ŞI Cum nu a ştiut un sat de peste 1.000 de locuitori de atrocităţile de la Gămăceşti. Ce spune primarul