„ŞCOALA ALTFEL” la metrou. Elevii pot afla cum arată cabina unui tren de metrou şi cum circulă acesta

ŞCOALA ALTFEL. În perioada 18-22 aprilie, Metrorex va organiza evenimentul "Şcoala Altfel" la metrou. Elevii pot participa la acest eveniment, unde vor avea ocazia să afle cum circulă trenurile de metrou, cine şi de unde le dirijează, ce înseamnă să fii mecanic de tren de metrou şi cum arată cabina unui tren.

15 apr. 2016, 11:55
„ŞCOALA ALTFEL” la metrou. Elevii pot afla cum arată cabina unui tren de metrou şi cum circulă acesta

ŞCOALA ALTFEL. Metrorex organizează în perioada 18-22 aprilie 2016, cea de a patra ediţie a evenimentului „Şcoala Altfel” la metrou, la care vor participa copiii de la circa 23 de şcoli din Bucureşti. Elevii din Bucureşti vor putea vizita Dispeceratul Central şi Depoul Berceni, în perioada 18-22 aprilie 2016. Copiii vor avea ocazia să afle cum circulă trenurile de metrou, cine şi de unde le dirijează, ce înseamnă să fii mecanic de tren de metrou, cum arată cabina unui tren, cum se întreţin trenurile şi staţiile de metrou.

Sub îndrumarea profesorilor şi a specialiştilor Metrorex, vizitatorii vor admira şi înţelege mai bine unicitatea arhitectonică a staţiilor de metrou, precum şi motivele pentru care toate acestea trebuie respectate şi păstrate.

Şcoala Altfel cu Carmen Iohannis. Ce curs interactiv a pregătit prima doamnă.

Evenimentele realizate în spaţiile Metrorex reflectă cel mai bine implicarea activă în educarea publicului, în formarea unor atitudini responsabile în ceea ce priveşte comportamentul civilizat în spaţiile metroului. Acesta e un semn de respect pentru viitor.

Toate parteneriatele educaţionale realizate de Metrorex sunt în regim de gratuitate şi se concentrează pe nevoia crescândă de informare a tinerilor utilizatori ai metroului.

Vezi şi: „Şcoala altfel” cu îndrăgite filme româneşti, la Codlea