Şcoală de vară de astronomie organizată la Bârlad

Observatorul Astronomic şi Astroclubul "Perseus" din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad organizează, în perioada 11-14 iunie, cea de-a treia ediţie a şcolii de vară de astronomie "Descoperă Universul!".

09 iun. 2014, 16:48
Şcoală de vară de astronomie organizată la Bârlad

„Şcoala de vară de astronomie este un bun prilej pentru tineri, elevi şi studenţi, să se implice într-o activitate extraşcolară şi să afle mai multe informaţii despre spaţiul cosmic şi Univers. În cadrul şcolii de vară de astronomie se vor desfăşura mai multe cursuri de astronomie, prezentate de o parte dintre membrii cu experienţă al Astroclubului ‘Perseus’. Această activitate este principalul program educaţional din cadrul departamentului de astronomie al instituţiei noastre şi treptat a devenit o activitate ce se desfăşoară cu regularitate în fiecare an în luna iunie”, a precizat într-un comunicat de presă muzeograful Dumitru Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad.

Începând de miercuri şi până sâmbătă, între orele 19.00 şi 21.30, se vor desfăşura cursuri teoretice, iar după ora 21.30 vor avea loc observaţii astronomice şi proiecţii de filme documentare de astronomie.