ŞCOLI ÎNCHISE „cu siguranţă până după vacanţa de Paşte”. Anunţul făcut de primarul Capitalei la România TV

Gabriela Firea susţine cere ca locurile pentru carantină să fie extinse şi în afara Capitalei, pentru că se înmulţesc cazurile, şi anunţă închideerea şcolilor pe termen mai lung decât anunţul iniţial.

12 mart. 2020, 19:41
ŞCOLI ÎNCHISE „cu siguranţă până după vacanţa de Paşte”. Anunţul făcut de primarul Capitalei la România TV

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a afirmat, joi, că a cerut Guvernului, încă de alaltăieri, fonduri pentru închirierea de noi spaţii pentru carantină, întrucât cele 300 de locuri pregătite sunt deja ocupate. Bădulescu spune că încă nu s-a primit niciun răspuns şi nu există deocamdată o soluţie, iar persoanele care aşteaptă triajul aşteaptă în Aeroportul Otopeni şi 4-5 ore. primarul capitaeli a oferit noi detalii joi seară.

Gabriela Firea, apel către toţi cei care îi pot ajuta pe românii aflaţi în carantină din cauza coronavirusului

„Locurile de carantina au fost astazi ocupate, dar am reusit sa gasim inca două cladiri cu sprijinul unor oameni de afaceri. Le multumesc pt solidaritate. Am facut un apel inclusiv pe pagina mea de socializare”, a relatat primarul Capitalei la România TV

Gabriela Firea preconizează şi prelungirea „vacanţei” forţate a elevilor. „Cursurile nu vor fi suspendate pana pe 22. Cu siguranta pana dupa vacanta de Paste se va prelungi aceasta perioada de aceea am venit in spijinul copiiilor din bucuresti. O platforma online atat cu materiile de baza, cat si cu disciplinele obligatorii. Le multumesc profesorilor voluntari pentru ca au interactiune cu elevii din Capitala. vom face si o platforma pentru pregatirea elevilor care vor da bacul”, a anunţat gabriela Firea în exclusivitate la România TV.

Toate școlile și grădinițele din România, de stat și private, sunt nchise începând de miercuri, 11 martie, și până pe 22 martie. Comitetul național pentru situații de urgență a decis luni seară „suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limiată, cu posibilitate de prelungire”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Primarul general al Capitalei nu a uitat de politică. Gabriela Firea a declarat, joi, că retragerea premierului desemnat cu un sfert de oră înainte de votul de învestitură reprezină „o bătaie de joc” la adresa poporului român.

„Este pur şi simplu revoltător! Retragerea premierului desemnat cu un sfert de oră înainte de votul de învestitură este o bătaie de joc la adresa poporului român! Cel mai scandalos lucru e că această fugă de răspundere a avut loc în momentul în care domnul Cîţu a realizat că are majoritate şi că ar putea deveni prim-ministru! Ce poate fi mai ruşinos decât atât? Să dezertezi ca un laş exact atunci când ţara avea nevoie mai mult ca oricând de un Guvern funcţional care să poată gestiona criza coronavirus. Este dovada ticăloşiei! Guvernul Cîţu era un Guvern născut să cadă! Totul a fost o scenetă de prost gust, al cărei unic scop era declanşarea anticipatelor”, a scris Firea, pe Facebook.

Primarul general, lider al PSD Bucureşti, a criticat motivul invocat de către Florin Cîţu, care a susţinut că, „pentru a avea succes în alegerile care vin, preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”.

„Deci e limpede! Nu criza din sănătatea publică, nu criza economică ce ne bate la uşă, nu criza socială, nu temerile românilor sunt cele care contează pentru domnul Cîţu şi PNL. Un singur lucru l-a mânat să ia acea decizie: setea nestăvilită ‘de a avea succes în alegerile care vin!’ Oameni buni, vă daţi seama că acest personaj iresponsabil are pe mână bugetul ţării? Vă daţi seama că, în timp ce ţara ardea pur şi simplu de epidemia de coronavirus, PNL-ul&co îşi făceau planuri de cum să mai smulgă un procent electoral!? Noi cu virusul, cu carantina, cu izolările, infectările sau cu îngrijorarea unor posibile decese, iar ei cu procentele electorale. Ruşine PNL!”, a adăugat Gabriela Firea.