Şcoli închise de săptămâna viitoare din cauza COVID în Cluj. Sorin Cîmpeanu: „Trendul ascendent este previzibil”

Ministrul Educaţiei a precizat că sunt 108 şcoli care funcţionează în sistem online, în această săptămână, după ce săptămâna trecută au fost 46 de şcoli în online.

31 ian. 2022, 14:17
Şcoli închise de săptămâna viitoare din cauza COVID în Cluj. Sorin Cîmpeanu: „Trendul ascendent este previzibil”

Şcoli închise de săptămâna viitoare în Cluj. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj intră în sistem de învăţare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus. ”Din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării”, a spus ministrul, precizând că săptămâna aceasta sunt 108 şcoli, la nivel naţional, care au trecut în online, faţă de 46 săptămâna trecută.

Sorin Cîmpeanu, despre închiderea şcolilor: „Urmează două săptămâni grele pentru toată lumea”
”La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sut 40%”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a continuat: ”Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul.

ŞCOLI închise de luni din cauza Omicron. Anunţ oficial de la Ministerul Educaţiei
Despre situaţia din Bucureşti, ministrul Educaţiei a afirmat că ”încă suntem departe”. ”Ne raportăm la gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, nu paturi ATI, şi Bucureştiul este la 30 şi, departe de 75%, din fericire, şi sperăm să nu ne apropiem de 785% grad de ocupare”, a arătat el.

Ministrul Educaţiei a precizat că sunt 108 şcoli care funcţionează în sistem online, în această săptămână, după ce săptămâna trecută au fost 46 de şcoli în online, din cauza cazurilor de COVID-19, dar a ţinut să menţioneze că 108 şcoli din 17.631 de şcoli înseamnă totuşi un procent foarte mic.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că gradul de vaccinare a profesorilor este mult peste 70%, din perspectiva numerică fiind clar cea mai mare categorie socio-profesională vaccinată, fiind peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până luni, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 20.000 de cazuri noi de COVID-19, dintr-un total de 52.482 teste RT-PCR şi antigen efectuate, gradul de pozitivare fiind 38,36%. La ATI sunt internate 903 persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Au fost raportate 41 de decese, astfel că bilanţul pandemiei trece de 60.000 de decese, în condiţiile în care în urmă cu o zi erau 59.984. Rata îmbolnăvirilor în Bucureşti a ajuns la 19,88, cea mai mare valoare de la începutul pandemiei.