Şcoli închise din cauza COVID-19 şi după 8 noiembrie. Ce se întâmplă cu tezele pe care elevii ar trebui să le susţină în semestrul I

Şcolile din România ar putea rămâne închise şi după 8 noiembrie dacă situaţia epidemiologică o va impune. Mai mulţi elevi ar putea continua să facă cursuri în online. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat că autoritățile ar putea lua decizia de a renunța la tezele pentru primul semestru.

30 oct. 2021, 12:51
Şcoli închise din cauza COVID-19 şi după 8 noiembrie. Ce se întâmplă cu tezele pe care elevii ar trebui să le susţină în semestrul I

Şcolile din România sunt închise din cauza numărului mare de infectări COVID-19 din ultima lună. Şi cum situaţia epidemiologică nu pare să se redreseze prea curând, mulţi elevi ar putea face cursuri online după 8 noiembrie, când se termină vacanţa prelungită impusă de Ministerul Educaţiei. Mulţi se întreabă ce se va întâmpla cu tezele.

Pentru moment, singura certitudine avansată oficial de minister este revenirea în bănci a elevilor de gimnaziu și liceu pe 3 ianuarie, iar a celor din ciclul primar și cel preșcolar pe 10 ianuarie.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. Elevii vor face cursuri online după vacanţă

Ce se întâmplă cu tezele pe care elevii ar trebui să le susţină în semestrul I

„În privința tezelor, decizia nu este una 100% asumată. Aici avem mai multe. Vorbind din punct de vedere didactic, una din solicitările Consiliului Național al Elevilor, de exemplu, este să reintroducem măsura de anul trecut, cu două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore pe săptămână, soluție pe care o agreăm și pe care o vom implementa. În privința renunțării la teze, o vom face doar în situația în care nu avem încotro”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, citat de Mediafax.

Sorin Ion a reamintit că „tezele pot fi date și în ultimele săptămâni dinainte de vacanța de iarnă, până în 20 decembrie”.

„La revenirea la școală, în celelalte două săptămâni de după vacanța de iarnă, să aibă loc reglarea situației școlare, încheierea situațiilor școlare și așa mai departe. Prin regulamentele școlare tezele trebuie trecute în catalog cu 2 săptămâni înainte, în condițiile actuale ale regulamentului școlar. Prin urmare, perioada cea mai recomandată pentru teze în cazul revenirii la școală este a doua jumătate a lunii decembrie”, a mai spus Sorin Ion.

Citeşte şi: Încă un an pierdut pentru elevi! “Vacanța” de două săptămâni se va prelungi pe termen nedeterminat cu școala online! Cum s-a ajuns de la “școlile se închid ultimele” la iluzia că școala online poate suplini educația formală din clase