Şcoli închise în Bucureşti. Încă şase unităţi de învăţământ din Capitală trec în sistem online

Prefectura Capitalei a anunţat, miercuri, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă că că încă şase şcoli trec în sistem online.

03 feb. 2022, 08:33
Şcoli închise în Bucureşti. Încă şase unităţi de învăţământ din Capitală trec în sistem online

Şcoli închise în Bucureşti. Încă şase unităţi de învăţământ din Capitală îşi suspendă cursurile cu prezenţă fizică în perioada următoare.

Şcoli închise în Bucureşti

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala gimnazială „I. Gh. Duca” îşi suspendă cursurile cu prezenţă fizică până pe 6 februarie. Elevii vor învăţa în sistem online şi la Şcolile gimnaziale nr. 195 şi nr 115 până pe 7 februarie, respectiv 9 februarie.

Citeşte şi Marius Nistor: „Ne confruntăm cu o avalanșă de îmbolnăviri ale cadrelor didactice”

Liceul Teoretic „Ion Barbu” şi Şcoala gimnazială „Constantin Brâncuşi” intră în sistem online de joi până pe 7 şi, respectiv, 9 februarie.

Aceeaşi Hotărâre CMBSU propune reluarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” începând de miercuri. Reamintim, Colegiul Național I. L. Caragiale a fost prima școală din București care a trecut în sistem online din cauza numărului prea mare de cazuri Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor.

Ministrul Educaţiei declara miercuri, după şedinţa de guvern, că potrivit ultimelor raportări, la nivel naţional sunt 27.000 de elevi infectaţi cu coronavirus şi peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.  În procente, sub 1% din perspectiva copiilor şi un procent de aproape 3% în cazul personalului din învăţământ.

Referitor la numărul mare de infectări din şcoli, Sorin Cîmpeanu a spus că în alte ţări sunt sisteme de învăţământ în care nu se trece în online nici după ce sunt şapte, opt sau zece elevi infectaţi într-o clasă.

”În România, pe baza unor considerente epidemiologice, ce ţin de rata de vaccinare, de respectare a regulilor şi mai mulţi factori, s-a decis că este totuşi necesar, mai ales că definiţia unui focar se referă exact la apariţia a trei cazuri”, a mai explicat Cîmpeanu.

Întrebat ce mesaj are pentru părinţii ai căror copii s-au infectat la şcoală, iar şcolile au rămas încă deschise, ministrul a dat exemplu Franţei, care şi la 350.000 sau 400.000 de infectări zilnic ţine toate şcolile deschise şi nu suspendă activitatea nici atunci când se înregistrează şapte, opt sau nouă cazuri într-o clasă.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu nu renunţă la testele din salivă: 18,5 milioane de teste vor ajunge în şcoli / Guvernul a aprobat reorganizarea ARACIP

 


loading...
Partenerii noștri