ŞCOLI ÎNCHISE înainte de festivităţile din 13 septembrie: Rata de incidenţă a depăşit 6 la mie în 9 localităţi

Noul an şcolar începe pe 13 septembrie, dar nu pentru toţi elevii. Cel puţin 9 localităţi, unde rata de infectare a depăşit 6 la mie, vor începe şcoala direct în online. Alte şapte localităţi au trecut deja de rata de infectare de 5 la mie.

07 sept. 2021, 19:12
ŞCOLI ÎNCHISE înainte de festivităţile din 13 septembrie: Rata de incidenţă a depăşit 6 la mie în 9 localităţi

ŞCOLI ÎNCHISE. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anticipa că Bucureştiul va trece în online în luna octombrie. Scenariu pare plauzibil dacă luăm în calcul că deja nouă localităţi din ţară au depăşit rata care impune trecerea automată în online.

Nouă localități din România sunt, în momentul de faţă, la o rată de incidență peste 6 la mia de locuitori, potrivit harții interactive a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei.

În aceste localități, dacă școala ar începe luni, unitățile de învățământ ar organiza cursurile în sistem online, notează edupedu.ro. Este vorba despre două localități din județul Arad, una din Dolj, cinci din Satu-Mare și una din Sălaj.

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate ieri de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele ar funcționa în format fizic în acest caz.

Formularul pe care părinţii îl vor completa la început de an şcolar DOCUMENT

ŞCOLI ÎNCHISE. Potrivit regulilor pentru deschiderea școlii, vineri, 10 septembrie, va fi ziua în care se vor decide scenariile în care încep cursurile pentru fiecare localitate.

  • Comuna Dezna din județul Arad are o rată de incidență de 7,09 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 16,68%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Ignești din județul Arad are o rată de incidență de 10,16 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,85%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Orașul Bechet din județul Dolj are o rată de incidență de 7,28 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 13,49%, confirmată pe 5 august anul acesta.
Revoltă în rândul părinţilor. Mai mulţi elevi au fost eliminaţi din clase „prin tragere la sorţi”. Noua lege a Educaţiei impune prag de 29 de elevi la clasa a V-a

ŞCOLI ÎNCHISE. Săptămâna trecută, vineri, 3 septembrie, erau câteva localități izolate cu incidență crescută, iar acum potrivit harții, sunt și localități învecinate cu acelea care au ajuns rapid la 6 la mie:

  • Comuna Bătărci din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,06 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,14%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Cămărzana din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 9,04 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 1,02%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Gherța Mică din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 7,42 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 2,47%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Turț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,37 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,95%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Târșolț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 9,15 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,26%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Șimișna din județul Sălaj are o rată de incidență de 6,82 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 19,89%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Localități care au trecut de rata de incidență 5/1.000 de locuitori cu noul coronavirus la o mie de localnici:
  • Comuna Zărand din județul Arad are o rată de incidență de 5,58 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021).
  • Comuna Lupac din județul Caraș-Severin are o rată de incidență de 5,36 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Mărgău din județul Cluj are o rată de incidență de 5,6 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Bixad din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 5,85 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Călinești-Oaș din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 5,05 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Beuca din județul Teleorman are o rată de incidență de 5,74 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)
  • Comuna Secaș din județul Timiș are o rată de incidență de 5,13 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat ieri, 6 septembrie 2021)

Top 10 localități cu cea mai mare rată de vaccinare, confirmate pe 5 august 2021:

Potrivit edupedu.ro, datele preluate și harta interactivă sunt comunicate de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.