Şcoli închise încă din prima zi în 12 localităţi. Previziunile ministrului Cîmpeanu despre noul an şcolar

Anul şcolar începe luni, fiind permise ceremoniile de deschidere dar care trebuie să dureze maximum o oră şi jumătate.  

10 sept. 2021, 20:54
Şcoli închise încă din prima zi în 12 localităţi. Previziunile ministrului Cîmpeanu despre noul an şcolar

Şcoli închise parţial în cinci judeţe. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că 12 localităţi au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică.

”Ordinul comun prevede că ziua de vineri, cea de astăzi, este zi de referinţă pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie”, a anunţat vineri seară, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acesutia, sunt şase localităţi din Satu Mare, 2 în Arad, 2 în Sălaj, 1 în Teleorman, 1 în Dolj care au depăşit rata de 6 la mie, astfel că vom avea aici şcoli închise în totalitate.

Sorin Cîmpeanu anunţă când încep concursurile pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli

Şcoli închise. Numărul total al elevilor din aceste localităţi este 2.400, mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România.
”Din păcate, nu vor avea şansea participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar (…) Unele sunt foarte puţin peste 6 la mie, ne exprimăm speranţa că vor reveni foarte curând sub 6 la mie” a mai afirmat Cîmpeanu.

Formularul pe care trebuie să-l completeze părinţii la început de an şcolar. Sorin Cîmpeanu: Chestionarul are scopul de a veni in sprijinul celor care vor sa se vaccineze

Anul şcolar începe luni, fiind permise ceremoniile de deschidere dar care trebuie să dureze maximum o oră şi jumătate.

Incidenţa după care funcţionează şcolile este cea din ziua de vineri, astfel încât să se ştie din timp care sunt scenariile .

Briefing de presă

Briefing de presă, la finalul ședinței de guvern din 10 septembrie, susținut de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu#SorinCimpeanu #GuvernulRomaniei #SedintadeGuvern

Posted by Guvernul României on Friday, September 10, 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că 15% dintre elevi s-au vaccinat împotriva Covid. El a spus că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere mare a acestui număr.

”Unul din trei vaccinați cu Pfizer la nivel național este elev”, a spus Cîmpeanu într-o conferință de presă la sediul Guvernului.

Mai multe asociaţii ale elevilor anunţă organizarea unui protest în Piaţa Victoriei, în prima zi de şcoală, solicitând măsuri pentru scăderea ratei abandonului şcolar şi creşterea calităţii actului educaţional, transmite Agerpres. Este vorba de Asociaţiile Elevilor din Constanţa, Bacău, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş, Mureş şi Vâlcea care vor protesta de la ora 13:00, în fața Guvernului.


loading...
Partenerii noștri