Un CICLON loveşte România săptămâna viitoare. Ninsorile abundente şi gerul închid şcolile

Publicat: Duminică, 18 Noiembrie 2018 09:54 // Actualizat: Luni, 19 Noiembrie 2018 11:05 // Sursa: romaniatv.net

Vremea rea, problemele cu încălzirea şi greva de la metrou ar putea duce la închiderea şcolilor săptămâna viitoare. Decizia este luată, de la caz la caz de inspectoratele locale şi autorităţile locale şi comunicată Ministerului Educaţiei.

UPDATE: Şcoli ÎNCHISE in Galaţi. Deşi s-a lucrat sâmbătă şi duminică la unele instituţii de învăţământ pentru racordarea centralelor termice la gaze, nu s-a reuşit peste tot finalizarea lucrărilor.
De la directorul Liceului CFR, Gică Bota Condurache, am aflat că astăzi cursurile în această instituţie vor fi suspendate: "S-a lucrat, dar nu s-au terminat lucrările. Avem promisiuni că luni. Prin urmare, le cerem copiilor să rămână acasă", spune directorul de la CFR.
Nici de la Liceul Tehnologic "Traian Vuia" nu am primit veşti bune. Cum nici aici nu se reuşise racordarea la gaze, cei 80 de elevi din internat au fost anunţaţi să rămână acasă luni şi marţi, am aflat de la directorul Gelu Homner.
La Colegiul Naţional "Costache Negri", la ora închiderii ediţiei, nu exista un răspuns cert: "La noi s-au făcut racordurile de vineri seară, sâmbătă am dat drumul la centrală şi, după trei ore de funcţionat normal, s-a spart o ţeavă. Acum lucrăm cu muncitorii noştri s-o reparăm. Nu ştim dacă vom reuşi, deci nu ştim încă dacă suspendăm cursurile sau nu. Era de aşteptat, la o instalaţie veche cum este a noastră, să avem probleme. Cârpim aici, se sparge dincolo. Trebuie înlocuită toată", ne-a informat Andra Ionescu, directoarea de la CNCN.
Nici la Şcoala Nr. 16 nu se rezolvase ieri situaţia, dar directoarea Mariana Mogoş ne-a spus că are promisiuni că astăzi la prima oră va avea căldură.
Doar la Şcoala Nr. 10, am aflat de la directoarea Florentina Stoian că elevii vor învăţa, începând de astăzi, în condiţii normale.

Valul de aer polar care a pus stăpânire pe România a adus prima ninsoare, în Bucureşti, dar şi în sudul, centrul şi estul ţării, iar săptămâna viitoare un ciclon amplifică problemele la început de sezon rece. 

Temperaturile sunt şi cu 10 grade mai scăzute decât ar fi normal, însă senzaţia de frig este amplificată de vântul care bate cu putere. Lucrurile nu se vor schimba în bine prea curând. 

COD GALBEN de ninsori abundente de duminică seară. Avertizare de fenomene periculoase de la ANM. HARTA zonelor vizate

Fie că vorbim despre o fulguială timidă, cum a fost cea din Bucureşti, sau de o ninsoare serioasă ca la Iaşi, jumătate de ţară a asistat vineri şi sâmbătă noapte la prima manifestare a iernii.

În plus, angajaţii Metrorex anunţă că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4.00 şi 16.00. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex.  Joi dimineaţă, sindicaliştii au făcut o grevă de avertisment de două ore. 

În aceste condiţii, şcolile s-ar putea închide punctual acolo unde este cazul, conform prevederilor legale.

"In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene si/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.

Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. In cazurile de fata, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB", este precizarea făcută an de an de Ministerul Educatiei.

Structura anului școlar 2018-2o19 cuprinde:

  • semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019;

  • semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 - 14 iunie 2019.

Vacanţele școlare ale elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel în 2018 și 2019:

  • vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019; 

  • vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 - 10 februarie 2019;

  • vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie - 5 mai 2019;

  • vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie - 15 septembrie 2019.

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de o vacanţă școlară în săptămâna 27 octombrie - 4 noiembrie 2018.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 1 octombrie 2018-31 mai 2019, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ, anunță Ministerul Educației.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 09:33
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Un exemplu de nume de cod ales de un cetatean ca toti cetatenii :Herr Mordig din orasul Kyritz.Laurentiu e tot nume de cod ,au fost doi dintre care unul a murit fara sa se stie exact si anume de ce.Acest lucru l-a zis si pe Antena 3 unde au facut si un reportaj despre domnul Cristi Calina.Nu am prins emisiunea de la inceput si am vrut sa o vad la inregistrari dar acestea nu sunt disponibile decat pe Antena Play unde trebuie sa te abonezi cu bani si nu-mi permit ca nu am de munca. Poate se gandesc domnii sa puna inregistrarile emisiunilor gratuit.Le-as fi foarte recunoscatoare.
19 nov 09:15
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Sunt schimbata si eu in poza de pe Betreut.de de asta de trei ani ne amendeaza si ne tortureaza psihic si fizic si ne dau afara ca ne suspecteaza ca suntem infractori.
19 nov 08:54
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Am dovada ca cel putin pe frate-miu sigur l-a omorat si arata ca el ca e robotizat e cineva din armata,ca a scris pe Betreut.de ca stau in Sandow si ii zicea pe strada-cica ai scris ca sta in Sandow,nu?...cica da...asa cu satisfactie....de ce.ma esti sadic....te bazezi ca esti din armata sau spion si ca nu am dovezi?Ne-ai facut tu?.....erau oameni ,nu roboti....baaaai...nu mai fa rau,maaaaaa,....nu mai faaaaa.......nu mai faaaa maaaa.....ce-ai cu baaaai cu familia mea.....ce-aaaai.......!?
18 nov 14:39
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
In filmul ''Necunoscut''Liz era casatorita cu dr.Martin Harris, a provocat un accident,i-afurat actele si identitatea si le-a dat altui barbat care s-a prezentat ca fiind el si au zis ca nu-l cunosc pe adevaratul dr.Martin Harris.
18 nov 13:03
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Un domnisorintreba intreba o doamna daca intelege ceva de pe canalele straine ,ca vorbesc foarte repede si a zis ca nu,ca nu are atata intelegere.Mi-a zis ca inima mea e perfecta,e doar putin marita.A vazut altcineva ca-i da doi pumni probabil.
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H