Şcoli noi închise, şcoli cu BULINĂ ROŞIE deschise. Vezi ce propune un deputat

Propunere surprinzătoare în Parlament. Sute de şcoli din întreaga ţară, ba chiar şi sediile unor instituţii importante, precum Ministerul Transporturilor, ar putea fi închise. Asta din cauza unei legi prin care li se vor interzice instituţiilor publice să-şi desfăşoare activitatea în clădiri cu risc seismic. Până la adoptarea unei asemenea legi, sute de copii sunt în pericol în şcolile ce stau să cadă peste ei. 

30 sept. 2013, 07:08
Şcoli noi închise, şcoli cu BULINĂ ROŞIE deschise. Vezi ce propune un deputat

Dan Cristian Popescu, un deputat al Forţei Civice, vrea să interzică instituţiilor publice să funcţioneze în clădiri cu risc seismic. Măsura ar afecta sute de şcoli la nivel naţional, clădiri ale instituţiilor locale, şi chiar Ministerul Transporturilor.

Ca la noi, la nimeni

La Vaslui se închid şcoli noi, din lipsă de copii. În tot acest timp, sute de elevi învaţă de ani buni în condiţii groaznice: săli de clasă improvizate, fără căldură, cu pereţii stricaţi.

În judeţul Vaslui, 19 unităţi şcolare au fost închise pentru că nu sunt elevi suficienţi. Printre şcolile închise sunt unele, aşa cum este cea din Băcăuani, nou-nouţe, construite cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Vezi: HARTA DE RISC SEISMIC a Capitalei va fi gata în câteva săptămâni. Oprescu NU vrea să o facă publică

Şcoli noi se închid, în timp ce altele care mai au puţin şi se prăbuşesc rămân deschise.

„Şi în acest an, ca în ultimii 6 ani şcolari copiii îşi vor desfăşura activitatea în Brigada Silvică şi în Dispensarul Uman, aici fac referire la ciclul gimnazial.  Spaţii improvizate, subdimensionate, câte 20 de copii în camere de 3/4”, a declarat Manuela Ciobanu, director şcoală.

„Noi nu am închis nicio unitate. Am luat noi această decizie de a face acele obiective de investiţie. Ce să facem, să găsim noi copii să îi ducem la Băcăuani? Nu putem să luăm clădirea să o ducem la Fâstâci sau la Ghergheşti, sincer, aş vrea”, a spus Gabriela Plăcintă, inspector general.

Potrivit România TV, şefii învăţământului vasluian spun că, deocamdată, nu au nicio soluţie penrtu această situaţie.