Şcolile bucureştene cu cei mai mulţi copii în clasa pregătitoare

Planul de şcolarizare al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti prevedea un număr de 25 de copii pentru fiecare clasă pregătitoare din anul şcolar 2015-2016. Din păcate, realitatea este cu totul alta, iar supraaglomerarea claselor a dus la apariţia unor clase şi de până la 34 de copii, în condiţiile în care numărul optim într-o clasă ar fi de 12-15 elevi.

31 mart. 2015, 13:15
Şcolile bucureştene cu cei mai mulţi copii în clasa pregătitoare

Lista şcolilor din Bucureşti cu cei mai mulţi copii în clasa pregătitoare, conform ECONOMICA.NET :

Şcoala Gimnazială „I. G. Duca” din sectorul 5 are trei clase 0 cu câte peste 34 de copii. Toate locurile la clasa 0 din această şcoală au fost ocupate încă din prima etapă de înscriere.

Şcoala Gimnazială nr. 150 din sectorul 5 are peste 34 de copii în fiecare dintre cele cinci clase 0 aprobate. Nu mai sunt locuri libere în clasa 0, în această şcoală, după prima etapă de înscriere.

Citeşte şi CLASA PREGATITOARE: Lista elevilor înscrişi în Bucureşti şi locurile rămase libere

Şcoala Gimnazială nr. 79 din sectorul 4 are şase clase 0 cu câte 34 de copii, toate ocupate din prima etapă.

Şcoala Gimnazială nr. 179 din sectorul 1 are cinci clase pregătitoare cu câte 34 de copii. Au fost ocupate toate locurile încă din prima etapă a înscrierii.

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din sectorul 4 are două clase 0 cu câte 33 de copii. Toate locurile au fost ocupate din prima etapă de înscriere la şcoala pregătitoare.

Şcoala Gimnazială „I. Heliade Rădulescu” din sectorul 1 are trei clase 0 cu câte 33 de copii.

Şcoala Gimnazială nr. 156 din sectorul 6 are patru clase pregătitoare cu câte 33 de copii. Au mai rămas cinci locuri libere în clasa 0, la şcoala antemenţionată, în a doua etapă de înscriere.

Peste 32 de copii vor învăţa în fiecare dintre clasele 0 din: Şcoala Gimnazială „Maria Rosetti”, Şcoala Gimnazială nr. 194, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială nr. 56.

Citeşte şi CLASA PREGĂTITOARE 2015. Ce învaţă copiii în CLASA ZERO şi ce trebuie să facă un învăţător la sfârşitul anului

Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” are şapte clase 0 cu câte 32 de locuri. Mai sunt disponibile 14 locuri în această şcoală, în etapa a doua de înscriere.

Liceul Teoretic „Marin Preda” din sectorul 6 are cinci clase pregătitoare cu câte 32 de copii. Liceul mai are patru locuri disponibile la clasa 0 în a doua etapă de înscriere.

Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” tot din sectorul 6 are şapte clase 0 cu câte 32 de copii.

Şcoala Gimnazială nr. 55 are o singură clasă 0 cu o capacitate de 32 de locuri. 29 dintre ele au fost deja ocupate în prima etapă de înscriere.

Şcoala Gimnazială „Luceafărul” din sectorul 5 are trei clase 0 cu câte 32 de copii.

Află ce reprecusiuni are această supraaglomerare asupra copiilor pe ECONOMICA.NET.