Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. Anunţul prefectului Traian Berbeceanu

Cursurile vor fi reluate faţă în faţă, începând de luni, 8 februarie, în unităţile de învăţământ din Bucureşti. Excepţie fac cinci şcoli în care se vor face cursuri online în continuare, a anunţat vineri prefectul Traian Berbeceanu.

05 feb. 2021, 18:59
Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. Anunţul prefectului Traian Berbeceanu

Prefectul Capitalei a anunţat care sunt şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare şi care este motivul pentru care a fost luată această decizie.

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale. (…)

Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a spus Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe tema redeschiderii unităţilor de învăţământ, conform Agerpres.

Traian Berbeceanu are şi un mesaj pentru viitorul prefect: „Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a mai scris acesta.

Citeşte şi: Traian Berbeceanu: ”Voi rămâne prefect până în ultima zi de mandat și îmi voi face datoria”

Care sunt şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare

Cele cinci unităţi de învăţământ din Bucureşti care vor continua cursurile online sunt: liceele Tonitza şi Traian Vuia, Şcoala Gimnazială nr. 124 şi grădiniţele nr. 35 şi 185.

„Astăzi, pe baza adresei comunicate de către DSP şi a indicelui de 1,9, de asemenea, pe baza acordului comun dat tot astăzi de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, Consiliile de Administraţie de la nivelul unităţilor şcolare din Municipiul Bucureşti s-au întrunit şi au hotărât scenariile de începere a activităţilor în semestrul II. Pe baza acestor hotărâri, din 660 de unităţi de la nivelul Municipiului Bucureşti, 655 vor începe activităţile în scenariul 2, iar cinci în scenariul 3, respectiv cu activităţi exclusiv online. Acestea sunt: din sectorul 1 – Liceul Tonitza, în sectorul 4 – Liceul tehnic Traian Vuia, în sectorul 5 – grădiniţa 35, grădiniţa 185, şcoala gimnazială 124”, a menţionat Ionel Puşcaş, inspector şcolar general în cadrul IŞMB, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 5 februarie. Aproape 2.600 de cazuri noi COVID în 24 de ore. 954 de pacienţi sunt la ATI