Şcolile din capitala Italiei vor fi închise luni pentru investigaţii cu privire la daunele suferite în urma cutremurului

Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunțat că va cere ca școlile din capitala Italiei să rămână închise luni pentru inspecții în ceea ce privește pagubele suferite în cutremurul care a zguduit azi dimineață centrul țării, transmite EFE.

30 oct. 2016, 19:10
Şcolile din capitala Italiei vor fi închise luni pentru investigaţii cu privire la daunele suferite în urma cutremurului

Raggi a mai spus că poliția și pompierii încă mai primeau telefoane duminică seara cu privire la pagube înregistrate în zona Romei și că investigațiile continuă.

„Administrația își dorește să închidă mâine școlile, ca măsură de precauție, pentru ca inspectorii tehnici și de securitate să poată merge în control și să determine dacă seismul a produs pagube și, în unele cauze, pagube importante”, a afirmat Raggi într-o postare pe Facebook. 

Traficul la metrou a fost suspendat timp de câteva ore în urma cutremurului de 6,5 pe scara Richter, însă primarul a afirmat că duminică seara liniile erau în totalitate funcționale.

Cutremurul de 6,5 grade a provocat dărâmarea unor clădiri în centrul Italiei, inclusiv a unor biserici istorice, informează Reuters și AFP.

La Norcia, un burg pitoresc situat în regiunea Umbria, imagini ale televiziunii italiene au arătat rezidenți adunați într-una dintre piețe, precum și mai multe clădiri prăbușite, între care bazilica Sf Benedict, construită în secolul XIV și care este pe jumătate distrusă.