Şcolile din Giurgiu se închid. Rata de infectare depăşit 6 cazuri la mia de locuitori

Toate şcolile din Giurgiu se închid, după ce rata de infectare în oraş a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori. Astfel, începând de marţi, 23 martie, elevii vor învăţa exclusiv online.

22 mart. 2021, 17:32
Şcolile din Giurgiu se închid. Rata de infectare depăşit 6 cazuri la mia de locuitori
Şcolile din Giurgiu se închid. Rata de infectare depăşit 6 cazuri la mia de locuitori

Şcolile din Giurgiu se închid. Începând de marţi, toate unităţile de învăţământ din oraş trec la predarea în sistem online. Rata de infectare a ajuns la 6,27 cazuri la mia de locuitori.

Şcolile din Giurgiu se închid. Toţi elevii vor învăţa online

Citeşte şi Alte patru localităţi din Ilfov intră în carantină de luni seara

Din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, toate unităţile de învăţământ din Giurgiu trec la predarea în sistem online. Rata de infectare a ajuns la 6,27 cazuri la mia de locuitori. Deşi rata de infectare este mare, simularea examenului de bacalureat va avea loc cu prezenţa fizică a elevilor.

„În zilele de 23.03.2021 şi 24.03.2021, este permisă participarea elevilor la simularea pentru examenele naţionale de bacalaureat 2021 organizate la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Giurgiu, în conformitate cu adresa nr.118382/21.03.2021 a Comandantului Acţiunii – domnul  Secretar de Stat Raed Arafat – Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, a informat Prefectura Giurgiu.

DSP analizează dacă se impune carantinarea localităţii.

Citeşte şi Emilian Imbri, de acord cu închiderea Capitalei. „Ar fi un lucru bun. Virusul e inteligent şi și-a găsit aliați în români de-ai noștri!”

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a anunţat că elevii din localitățile aflate în carantină vor putea participa la simulările pentru examenele naționale.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31.03.2021 se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de bacalaureat 2021, vă menționăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenle naționale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul și în afara zonei carantinate. Prezenta adresă va fi comunicată de către toate centrele județene / al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției, către autoritățile publice la nivelul zonelor carantinate”, se arată în decizia CNCCI.

Până astăzi, 22 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 900.858 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 808.754 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 589 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.215. Dintre acestea, 1.339 sunt internate la ATI.