Scoţienii sunt cei mai educaţi europeni. Află pe ce loc este România

Publicat: Vineri, 06 Iunie 2014 10:49 // Actualizat: Vineri, 06 Iunie 2014 11:26 // Sursa: romaniatv.net

Scoţienii sunt cei mai educaţi europeni, susţine un raport publicat de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie, preluat de The Independent.

Foto: Alamy

Potrivit acestuia, 45% dintre scoţienii cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani au absolvit o formă de învăţământ superior, procent mai mare decât al irlandezilor, luxemburghezilor şi finlandezilor, singurii europeni care au obţinut peste 40 de procente.

"În ceea ce priveşte proporţia populaţiei care intră în învăţământul superior (liceu) şi terţiar (universitate), Scoţia are aproape cea mai mare cotă din lume", a declarat consilierul economic şef al ONS, Joe Grice, la ITV News.

Italia şi România se află pe ultimele locuri din Europa în ceea ce priveşte educaţia superioară.

Marea Britanie ca întreg s-a situat pe locul al cincilea cu sub 40%, urmată de Cipru, Estonia şi Suedia, în timp ce doar peste 30% dintre francezi şi mai puţin de 30% din germani au o educaţie terţiară.

Pe de altă parte, potrivit ONS, deşi Scoţia are personalul cel mai calificat, forţa de muncă din Londra este cea mai productivă din Marea Britanie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 iun 10:58
...susţine un raport publicat de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie, preluat de The Independent. Citește mai departe…, Scoţienii sunt cei mai educaţi europeni. Află pe ce loc se află România eee by ...
06 iun 10:58
...
Scoţienii sunt cei mai educaţi europeni, susţine un...
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 15 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H