Scotland Yard face EXCES DE ZEL: A DEVASTAT locuinţa unui diplomat şi i-a ARESTAT fiul NEVINOVAT

O operaţiune antiteroristă a Scotland Yard-ului s-a încheiat cu o gafă după ce poliţiştii angajaţi într-o anchetă antiteroristă au mers pe o pistă greşită. În urma intervenţiei lor, casa unui diplomat britanic a fost răvăşită, curtea reşedinţei săpată în lung şi-n lat, iar fiul său cel mic, arestat pe nedrept, fiind bănuit de terorism.

31 ian. 2014, 09:42

Poliţia britanică a percheziţionat trei locuinţe, din sudul şi estul Londrei, şi a anunţat că a arestat, sâmbătă, un tânăr în vârstă de 19 ani, James Sutcliffe, fiul diplomatului Nicholas Sutcliffe, într-o anchetă ce a intrat la un moment dat pe o pistă greşită. 

Toate acestea s-au petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, când fiul Secretarului I din Ministerul de Externe britanic a semnat pentru un colet poştal în locul vecinilor lui, care nu erau acasă. După aceea, în scurt timp, a început nebunia, scrie Daily Mail.

Scotland Yardu-ul a trimis echipe de anchetatori la locuinţa diplomatului, având informaţii că acel pachet ar conţine o otravă letală, „Abrin”, folosită ca armă chimică, ce poate fi comandată online şi trimisă din America.

James a fost arestat fiind suspectat de terorism. Poliţiştii au cercetat locuinţa diplomatului şi curtea casei, în lung şi-n lat, în căutare de armament chimic. Trei zile au săpat în curtea diplomatului, unde anchetatorii au venit echipaţi cu măşti şi costume de protecţie împotriva armelor chimice. De asemenea, deasupra perimetrelor în care au săpat, au instalat corturi de protecţie.

Unde dai şi unde crapă: Poliţiştii au descoperit o femeie care voia să îşi ucidă mama

Fiul diplomatului a fost eliberat mai târziu, pe cauţiune, iar poliţiştii au constatat că, într-adevăr, coletul pentru care semnase James era pentru vecinii săi. Lui i s-au retras acuzaţiile privind eventuale activităţi teroriste, scrie Daily Mail. De asemenea, vecinii lui, cărora le era adresat pachetul, au fost şi ei găsiţi nvinovaţi. Ministerul britanic de Externe a refuzat să facă orice comentariu în legătură cu acest caz. 

În schimb, cu ocazia percheziţiilor la domiciliile suspectate că ar putea ascunde armament chimic, poliţiştii au arestat o femeie în vârstă de 36 de ani, Kuntal Patel, în cu totul altă cauză.

Patel, angajată la Barclays, a fost acuzată de complot în vederea uciderii unui magistrat, care era chiar mama ei, Meena Patel, judecătoare în cadrul Curţii Magistraţilor din Londra. Ea a apărut joi, în faţa unui tribunal din Londra, şi a refuzat să facă declaraţii anchetatorilor, spunându-şi doar numele, vârsta, adresa şi ocupaţia.