Scrisoare de intentie. Ce trebuie sa conţină scrisoarea de intentie pentru angajare. 6 modele de scrisori de intentie

Continutul scrisorii de intentie difera in functie de situatie. Dar, cu toate ca nu exista un continut standard, sunt cateva elemente de baza care nu pot lipsi din niciun astfel de document. 

20 feb. 2018, 08:46
Scrisoare de intentie. Ce trebuie sa conţină scrisoarea de intentie pentru angajare. 6 modele de scrisori de intentie

La nivel general, orice scrisoare de intentie trebuie sa exprime:
•    motivul pentru care aplici la locul de munca respectiv;
•    argumentele care te recomanda drept potrivit pentru pozitia respectiva;
•    dorinta de a fi contactat pentru a demonstra mai multe.

Scrisoarea de intentie nu va contine mai mult de o pagina.

Pentru a realiza o scrisoare de intentie care sa-ti mareasca sansele de angajare, trebuie sa tii cont de cateva caracteristici: 

  • 1. Scrisoarea de intentie trebuie sa atraga atentia

HR managerul sau specialistul in recrutare trebuie sa fie impresionat pozitiv de primele randuri din scrisoarea de intentie pentru a fi interesat sa o parcurga in continuare. Aspectele cele mai simple care favorizeaza acest lucru se gasesc chiar in formula de adresare. Este intotdeauna indicat sa te adresezi unei persoane specifice in loc sa folosesti o formulare generala si rece. De aceea, atunci cand aceasta informatie este disponibila, foloseste in formula de adresare numele persoanei care va citi scrisoarea. O alta forma de a atrage atentia in mod pozitiv este de a preciza inca din primele randuri o trasatura despre care stii ca te diferentiaza favorabil de ceilalti candidati. Desigur, aceasta calitate trebuie sa fie relevanta pentru pozitia in cauza. 

  • 2. Scrisoarea de intentie trebuie sa foloseasca in mod eficient atentia castigata

Dupa ce ai reusit sa castigi atentia recruiterului, profita de urmatorul paragraf pentru a te „vinde” drept persoana potrivita pentru a raspunde nevoilor companiei. Este partea din scrisoarea de intentie in care vei prezenta argumentele care te recomanda drept candidatul ideal pentru pozitia respectiva.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.