Scrisoare emoţionantă a unei fetiţe de 9 ani către mama ei ucisă de ruşi în Borodianka: „Îți mulțumesc pentru cei mai frumoși nouă ani din viața mea”

O fetiţă în vârstă de 9 ani din Ucraina i-a promis mamei ei, ucise în Borodianka după ce ruşii au invadat Ucraina, "că va fi bună astfel încât să ajungă în Rai" unde speră să o reîntâlnească.

12 apr. 2022, 12:01

Scrisoare emoţionantă a unei fetiţe de 9 ani către mama ei ucisă de ruşi în Borodianka. Galia i-a scris mamei sale, într-o agendă, o scrisoare în care îi mulţumeşte „pentru cei mai frumoși nouă ani din viața mea”.

Tragedia s-a produs în Borodyanka, unde se spune că situația este mult mai gravă decât în Bucha.

„Mama. Această scrisoare este un cadou pentru tine pe 8 martie”, a scris fata. „Dacă crezi că m-ai crescut degeaba. Mulțumesc pentru cei mai buni nouă ani din viața mea”.

Citeşte şi: Localitate din apropierea Kievului distrusă de armata rusă. Ce a rămas din Borodianka, după atacul cu rachete

„Îți sunt foarte recunoscătoare pentru copilăria mea. Ești cea mai bună mamă din lume. Nu te voi uita niciodată. Vreau să fii fericită în cer. Îți doresc să mergi în Rai şi să fi fericită acolo. Voi face tot posibilul să fiu o persoană bună și să ajung şi eu în Rai. Ne vedem în Rai. Te sărut”, a scris Galia.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 44. Zelenski: „Distrugerea din Borodianka este mult mai îngrozitoare decât în Bucha”. Forţele ruse s-au retras complet din nordul ţării

Scrisoarea Galiei a fost citată luni de ambasadorul ucrainean la ONU, Serghi Kisliția, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Diplomatul ucrainean a povestit că mama Galiei a fost ucisă de soldații ruși când încercau să fugă cu mașina din Borodianka, oraș ocupat la acea vreme de armata Rusiei. După uciderea mamei, fetiţa de doar 9 ani a rmas în maşină alături de cadavrul mamei sale, până când localnicii au reușit să o salveze și să o ducă la un adăpost.