Scrisoarea pe care Patriarhul Daniel i-a trimis-o patriarhului Rusiei

Atentatul terorist de la Moscova nu a trecut neobservat în Patriarhia Română. Patriarhul Daniel i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său rus, Preafericitul Patriarh Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.

31 mart. 2024, 18:25
Scrisoarea pe care Patriarhul Daniel i-a trimis-o patriarhului Rusiei
Mesajul Patriarhului Daniel în plin scandal al bătrânilor torturați în azilele groazei. "Iisus Hristos cunoaşte suferinţa fiecărui om!"

Deși la nivelul statului român, cu excepția MAE, nicio oficialitate nu a transmis un mesaj de condoleanțe, după atacul terorist soldat cu 143 de morți, bilanț încă provizoriu, iată că Patriarhul Daniel i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său rus, Preafericitul Patriarh Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.

”Preafericitul Patriarh Daniel al României a trimis condoleanțe Preafericitului Patriarh Kirill al Moscovei și al întregii Rusii în legătură cu actul terorist de la sala de concerte „Crocus City Hall” din Krasnogorsk, de lângă Moscova.”, scrie Patriarhia Rusiei, pe site-ul oficial, redând textul patriarhului României.

Citește și: Un al nouălea suspect în atacul de la Moscova a fost prins! Individul este din Tajikistan, aceeași zonă din care provin și ceilalți presupuși atacatori

”Preafericirea Voastră!

Am fost profund întristați de știrea despre atacul terorist care a avut loc în sala de concerte „Crocus City Hall” din Moscova, în seara zilei de vineri, 22 martie 2024, soldat cu pierderea vieților a 143 de persoane.

Cu mare îngrijorare constatăm că violența letală își face tot mai mult simțită prezența în societatea contemporană, intrând în conflict cu sacrosanctul dar al vieții, venit de la Dumnezeu.

În aceste zile triste, ne rugăm ca milostivul Domn să odihnească în pace și dragoste sufletele celor care au pierit în această tragedie și să acorde vindecare rapidă răniților, precum și consolare familiilor îndoliate în lumina Învierii lui Hristos, care a învins moartea.

Cu frățească dragoste în Hristos Iisus, Domnul nostru,

+Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, este cuprinsul scrisorii pe care Patriarhul Daniel a trimis-o.

Citește și Medvedev ameninţă după atacul terorist din Moscova: „Vom răzbuna pe toată lumea. Aşteptaţi, nenorociţilor!”