Scrisorile de dragoste ale lui Obama către prietena lui din facultate au fost făcute publice

Publicat: Vineri, 20 Octombrie 2017 11:58 // Actualizat: Vineri, 20 Octombrie 2017 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Scrisorile scrise de fostul președinte american Barack Obama în anii '80 prietenei sale din facultate au fost făcute publice joi de către o universitate privată, dezvăluind un tânăr care se luptă să își găsească locul în lume.

Cele nouă scrisori complete, trimise de tânărul Obama prietenei sale de atunci, Alexandra McNear, fac parte acum din colecția Bibliotecii de manuscrise, arhive și cărți rare Stuart A. Rose (Stuart A. Rose Manuscript, Archives and Rare Book Library) a Universității Emory din orașul Atlanta, statul american Georgia (sud-estul SUA), potrivit unui articol intitulat "Love, Barack", semnat de Laura Douglas-Brown și publicat joi pe site-ul Emory.

Cele 30 de pagini ale scrisorilor sunt puse la dispoziția cercetătorilor și studenților la cerere, iar facsimile ale acestora vor putea fi văzute vineri, între orele 14:00 și 16:00, într-o sală din cadrul bibliotecii amintite.
Frumos compuse, scrisorile "dezvăluie un tânăr aflat în căutarea sensului și identității", povestește Rosemary Magee, directoarea Bibliotecii Rose, adăugând că scrisorile compun portretul "unui student care încearcă să se pună de acord cu el și cu ceilalți", informează Agerpres.

Citeşte şi Un mesaj transmis pe Twitter de Barack Obama este cel mai popular din istorie: "Nimeni nu..."

Acoperind o perioadă de doi ani, între 1982 și 1984, misivele au fost scrise după ce Obama, care intrase la Occidental College din California, s-a transferat la Universitatea Columbia din New York.
În paginile umplute cu un scris îngrijit, viitorul președinte își dezvăluie gândurile și sentimentele pentru McNear, o colegă de la Occidental, de care Obama se apropiase atunci când aceasta a petrecut vara anului 1982 la New York.

Cele nouă scrisori din colecția Emory încep pe 26 septembrie 1982, când ambii s-au întors la universitățile lor de pe cele două coaste ale Americii și continuă până în 14 aprilie 1984, atunci când relația se răcește, iar Obama terminase facultatea și începuse să lucreze la Business International.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H