Scrisorile emoționante pentru Moș Crăciun ale copiilor nevoiași. Ce-și doresc micuții să primească în dar de sărbători

Moș Crăciun încearcă să ajungă an de an la copiii de pretutindeni și să le ducă cadouri. Pentru unii Moșul e foarte generos, însă în cazul altora face eforturi uriașe sau nu reușește deloc să ajungă.

22 dec. 2023, 16:28
Scrisorile emoționante pentru Moș Crăciun ale copiilor nevoiași. Ce-și doresc micuții să primească în dar de sărbători

Totuși, copiii săraci ai României, chiar dacă nu tot timpul primesc cadouri de Crăciun, ei continuă să-i scrie Moșului ce-și doresc. Aceștia nu au pretenții mari, iar scrisorile lor sunt de-a dreptul emoționante și oferă altora adevărate lecții de viață.

Alexandra, o tânără din Arad, reușește an de an să aducă o mică bucurie copiilor sărmani ai României. Datorită Asociației Îngeri pentru Suflete, care adună scrisorile de la copiii voiași, le îndeplinește dorințele cu ajutorul oamenilor. Copiii nu-și doresc jucării scumpe sau telefoane, ci au dorințe destul de simple.

Citește și Andreea Marin, la 49 de ani: „Știu azi cine sunt, ce sunt în stare să imaginez și să duc la bun sfârșit”

De multe ori copiii sărmani se gândesc și la frățiorii lor și la părinți și cer mai degrabă pentru ei.

„Deja la a 7-a ediție, spiriduși din țară și de peste hotare fac magie pentru peste 10.000 de copii și 5.000 de bătrâni în nevoie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Tradiția continuă după ce de-a lungul anilor trecuți peste 40.000 de cadouri și-au găsit drumul printre troiene chiar și către cele mai îndepărtate sate, unde bunici și copii așteaptă în poartă an de an un licăr de speranță”, a declarat Alexandra Timar, președintele Asociației Îngeri pentru Suflete.

An de an, peste 100 de oameni se înscriu în această campenie pentru a îndeplini dorințele copiilor sărmani.

O fetiță de 7 ani, pe nume Amalia, i-a scris Moșului un mesaj sfâșietor: „Mi-aș dori de la tine, Moșule, napolitane și suc Tedi. Și la mami, ulei pentru prăjit cartofi. Mulțumesc. Te iubesc, Moșule!”, este mesajul simplu al minorei.

Ce și-au dorit alții copii de la Mos Crăciun

„Multă liniște alături de mama și frățiorii mei acasă. Mai îmi doresc și câteva alimente pentru mama mea să ne poată face mâncare de Crăciun”, a scris o adolescentă de 14 ani.

„Anul acesta îmi doresc ca familia mea să fie sănătoasă și fericită. Îmi mai doresc ca tu să dăruiești tuturor copiilor orfani și săraci tot ce își doresc. Dacă îți mai rămâne vreun cadou, îl voi primi cu drag”, își dorește Ana Maria, o copilă în clasa a IV-a.

Citește și Alina Sorescu a făcut marele anunţ înainte de Crăciun: „Aşa s-a întâmplat…am şi doi copii”

„Sânt Ionel, sânt clasa a IVA, sânt un elev foarte bun și cuminte și te rog Moșule dacă poți să-mi aduci și mie o tabletă că să-mi pot face temele. De asemenea te-aș ruga să-mi aduci niște dulciuri și ceva de mâncare. Te rog Moș Crăciun să te rogi împreună cu mine pentru tatăl meu care este foarte bolnav.”, mai scrie un băiețel de clasa a patra, pentru Moș Crăciun.