Scrutinul de duminică, din Republica Moldova, va fi monitorizat de peste 4.000 de observatori

Scrutinul parlamentar de duminică din Republica Moldova va fi monitorizat de peste patru mii de observatori, informează sâmbătă MOLDPRES, care citează Comisia Electorală Centrală.

29 nov. 2014, 09:15
Scrutinul de duminică, din Republica Moldova, va fi monitorizat de peste 4.000 de observatori

Potrivit CEC, alegerile vor fi monitorizate de 3.192 de observatori naţionali din partea a 24 de organizaţii, dintre care 229 persoane vor reprezenta şase concurenţi electorali care vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral în secţiile de votare constituite în afara ţării, potrivit Agerpres.

De asemenea, CEC a acreditat în calitate de observatori străini 816 persoane din partea a 57 de organizaţii internaţionale. Peste 500 de persoane dintre acestea vor fi din partea a 11 organizaţii internaţionale guvernamentale, precum Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) şi respectiv membri ai Adunării Parlamentare a OSCE.

Citeşte şi ALEGERI MOLDOVA: Liderul partidului Patria, exclus din cursa electorală, ar fi fugit la Moscova

Alţi circa 150 de observatori vor reprezenta 13 organizaţii non-guvernamentale din nouă ţări. Potrivit MOLDPRES, 18 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova vor avea circa 120 de observatori la alegeri, OSCE.