Scutaru (PNL): Zgonea e obligat să dea un răspuns privind convocarea sesiunii extraordinare

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, critică lipsa de răspuns a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu privire la solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, transmite Agerpres.

14 aug. 2014, 13:49
Scutaru (PNL): Zgonea e obligat să dea un răspuns privind convocarea sesiunii extraordinare

‘Este inadmisibil ca preşedintele Camerei Deputaţilor, dl Valeriu Zgonea, să nu dea un răspuns public la solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare formulate de 136 de deputaţi’, spune Scutaru într-un comunicat de presă.

Liberalul subliniază că, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, articolul 84, alineatul 4, convocarea pentru o sesiune extraordinară se face de către preşedintele Camerei.

Liberalul arată că, în condiţiile în care a fost respectat numărul de semnături necesare pentru convocare şi s-a precizat subiectul de dezbatere, toate prevederile au fost îndeplinite pentru declanşarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PNL mai arată că preşedintele Camerei este obligat să dea un răspuns solicitării de convocare a sesiunii extraordinare.

‘Faptul că, pe surse, PSD dă informaţii că ar dori o sesiune extraordinară pe 25 august nu suplineşte obligaţia preşedintelui Camerei de a avea un răspuns la solicitarea formulată de către noi, în mod regulamentar. PSD dă dovadă de atitudine duplicitară şi arată că, de fapt, prin asemenea tergiversări nu-şi doreşte introducerea CAS de la 1 octombrie, în condiţiile în care încasările la buget sunt din ce în ce mai mici. Când inclusiv statisticile oficiale arată eşecul politicilor economice şi fiscale ale Guvernului Ponta, nu înţeleg de ce PSD amână adoptarea unei măsuri fiscale necesare pentru mediul de afaceri. Cred că Victor Ponta ar trebui să se gândească mai bine la soluţii pentru economia ţării, şi nu cum îl va graţia pe Dan Voiculescu în cazul în care va ajunge preşedintele României’, conchide George Scutaru.

Parlamentarii Alianţei Creştin Liberale împreună cu cei ai altor formaţiuni politice şi neafiliaţi au depus miercuri semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor având ca temă dezbaterea legii privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale.