SCUZA şoferului care a curmat viaţa unei familii de Revelion: „Am fost orbit de artificii”

Tânărul de 20 de ani din Cluj care, de Revelion, a omorât o familie încearcă să se disculpe spunând că a fost orbit de artificii. Explicaţia nu i-a convins însă pe judecătorii care au decis arestarea lui. Tragedia a avut loc cu doar două minute înainte de intarea în 2013, când tânărul a lovit în plin un copil de 3 ani, pe tatăl şi unchiul său. Niciunul nu a supravieţuit.

02 ian. 2013, 08:34
SCUZA şoferului care a curmat viaţa unei familii de Revelion: „Am fost orbit de artificii”

Şoferul care a provocat tragedia a povestit judecătorilor că nu i-a văzut pe cei trei din cauza artificiilor, informează România TV. Mai precis, imediat ce a intrat pe străduţă artificiile s-au aprins şi l-au orbit.

Pe de altă parte, martorii susţin că şoferul i-a lovit în plin pe cei trei şi, mai mult de atât, a trecut cu maşina peste fetiţă după ce a lovit-o iniţial. Tânărul susţine că a fugit de la locul accidentului pentru că unul dintre martorii de la accident l-a lovit. El mai spune că nu era băut şi consumase doar un pahar de ţuică.

Accidentul a avut loc la Floreşti, Cluj. Maşina i-a luat în plin pe cei doi bărbaţi şi pe fetiţa de 3 ani care au ieşiseră în stradă de Revelion ca să aprindă artificii. Bărbatul privine dintr-o familie săracă şi are un copil de câteva luni.

Tânărul era în maşină împreună cu un prieten şi mai avea câteva sute de metri până acasă. Şi mama şoferului spune că tragedia s-a petrecut din cauză că acesta a fost orbit de artificii.

S-au împuşcat artificii şi o zis că nu sa văzut nimic. Efectiv nu a văzut nimic în faţă. În stânga şi în dreapta nu a putut să intre că era plin de lume. Şi nu şi-a dat seama că în faţa la artificii pe partea cealaltă există persoane„, a spus mama celui care a provocat accidentul.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că şoferul în vârstă de 20 de ani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru mai multe infracţiuni.

„Şoferul care a provocat accidentul din Floreşti, Răzvan Muzuran, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca, pentru ucidere din culpă şi pentru săvârşirea altor infracţiuni”, a spus Marian.

Şoferul este cercetat penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei.

În urma accidentului, unul dintre bărbaţi a murit pe loc. Copilul şi tatăl său au murit după câteva ore, la spital. Şoferul a fost prins de poliţişti la 15 ore după ce a fugit de la locul accidentului. Mama şoferului spune că acesta a fugit de la locul accidentului pentru că un alt bărbat, aflat la faţa locului l-a lovit. „El s-a speriat şi a fugit”, a mai spus mama şoferului vinovat. Şoferul riscă să petreacă ani grei după gratii.