Se acordă ajutoare pentru pensionari şi militari. Măsura anunţată pentru a compensa creşterea preţurilor

Guvernul va acorda ajutoare pensionarilor şi militarilor în aşa fel încât să compenseze creşterea peste măsură a preţurilor.

23 aug. 2021, 10:16
Se acordă ajutoare pentru pensionari şi militari. Măsura anunţată pentru a compensa creşterea preţurilor

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că vor fi acordate ajutoare pentru pensionari şi militari în acest an, pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii preţurilor.

Creşterea preţurilor alimentelor este considerat un subiect sensibil de către Guvernul de la Moldova, mai ales înaintea alegerilor parlamentare din septembrie. transmite agenţia de presă RIA, citat de Reuters.

Citeşte şi: RECALCULARE PENSII 2021. Şeful Casei de Pensii: „Dacă sunt erori, cine a încasat banii trebuie să îi returneze”

Mai mult, Vladimir Putin le-a transmis liderilor partidului Rusia Unită, aflat la putere, că nu va fi suficientă creşterea planificată a plăţilor de stat pentru a acoperi inflaţia anuală actuală de 6,5% faţă de anul anterior, care depăşeşte nivelul preconizat de 4%, conform News.ro.

„Desigur că trebuie să creştem veniturile unor grupuri de cetăţeni”, a spus Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Citeşte şi: Pensii 2021. Toţi românii trebuie să aibă acces la acest tabel. Aşa se calculează vârsta de pensionare!

Potrivit sursei citate, personalul militar va primi plăţi de 15.000 de ruble (202 dolari) de persoană, în vreme ce pensionarii vor beneficia de 10.000 de ruble (135 dolari).

Citeşte şi: Florin Cîţu, avertisment despre creşterea preţului la energie. „Pentru finalul acestui an există acest risc real de a avea o creştere a preţurilor”

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîţu a anunţat că a cerut ministrului Energiei să grăbească elaborarea legii privind consumatorului vulnerabil, deoarece la sfârşitul acestui an „există acest risc real de a avea o creştere a preţurilor” la energie electrică.

„Pentru finalul acestui an există acest risc real de a avea o creştere a preţurilor. Am cerut ministrului Energiei să grăbim legea consumatorului vulnerabil. A trecut de Guvern, se află la Senat. Ea intră în vigoare anul viitor, eu încerc mai repede. Am venit cu o soluţie. S-ar putea să fie afectate multe familii din România. Vreau să reduc factura pe care ei o vor plăti în această iarnă. E un an special cu creşterea preţurilor.

Preţurile cresc şi nu mi se pare normal. Vreau să rezolvăm problema. Iar apoi aş vrea ca ceilalţi cetăţeni care vor avea o factură de plată mai mare, să avem soluţia gata pregătită.

Trebuie discutat în coaliţie să discutăm termenele. Noi gândim soluţii doar pentru această iarnă. Lucrăm cu Consiliul Concurenţei, care va veni cu câteva propuneri.

Ideea e că am avut această discuţie azi. E o problemă pe care am identificat-o de capacitate de producţie. Conectivitatea mai mare e o soluţie temporară.

Trebuie să ne transferăm către energie verde. Vom avea surse de finanţare, vor fi bani pentru soluţiile noastre”, a precizat premierul Florin Cîţu, legat de creşterea preţului la energie.