Se anunţă schimbări IMPORTANTE în învăţământ: ultimii doi ani de grădiniţă şi de liceu devin obligatorii

Publicat: Marţi, 05 Martie 2019 17:12 // Actualizat: Marţi, 05 Martie 2019 18:34 // Sursa: romaniatv.net

Ecaterina Andronescu susține ideea de 12 clase obligatorii. Mai mult, ministrul Educației consideră binevenită introducerea ultimilor doi ani de grădiniţă în învăţământul obligatoriu.

Ecaterina Andronescu consideră că menţinerea unui elev mai mult în sistemul de învăţământ nu poate fi decât un lucru benefic.

"Da, susţin (n.r. ideea de 12 clase obligatorii), pentru că menţinerea unui copil sau adolescent mai mult în şcoală înseamnă să îl pregăteşti mai bine pentru viaţă, de aceea, aducerea în învăţământul obligatoriu a ultimilor doi ani de grădiniţă şi a ultimilor doi ani de liceu, găsesc această formulă mult mai potrivită pentru pregătirea celui şcolit pentru societate", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu pregăteşte modificări la legea educaţiei. Se anunţă noi interdicţii pentru profesori

În urmă cu puţin timp, Ecaterina Andronescu a precizat că pe 30 martie va fi înaintată Parlamentului noua lege a educaţiei.

"Ne-am angajat că vom duce la 30 martie legea în Parlament. Ca urmare, până atunci, trebuie să avem aceste elemente de referinţă pe care să le punem şi pe care să creionăm legea. Mi-aş dori să nu fie o lege stufoasă, să fie o lege mai puţin stufoasă, mai clară din punct de vedere al obiectivelor şi să lase la legislaţia subsidiară de metodologii, regulamente ceea ce este de competenţa regulamentelor şi a metodologiilor", a spus demnitarul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ecaterina Andronescu învăţământ obligatoriu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mar 23:26
Răspunde | Votează email 0 email
dorin14
astai dusa rau cu capu a distrus invatamintul si acum se pling oameni firme ca nu au forta de munca fai pe toti imbecili ministri si se duce tara de rapa alo PSD sinteti tare dusi din cauza unor pierduti ca asta va duceti la vale
1
EUR
4.7260
RON
22 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H