Se apropie finalul epocii criptomonedelor! Bitcoin s-a prabusit si mai mult cand toata lumea credea ca se stabilizase iar Etherum este deja pe punctul de colaps total

Unul dintre cei mai mari creditori cripto, Celsius Network, le-a transmis utilizatorilor că întrerupe toate retragerile, schimburile și transferurile între conturi din cauza „condițiilor extreme de piață”.

13 iun. 2022, 12:22
Se apropie finalul epocii criptomonedelor! Bitcoin s-a prabusit si mai mult cand toata lumea credea ca se stabilizase iar Etherum este deja pe punctul de colaps total

Celsius Network este o companie de creditare pentru criptomonede unde utilizatorii pot depune o serie de criptomonede, inclusiv Bitcoin și Etherum, într-un portofel Celsius pentru a câștiga un randament procentual sau pentru a contracta împrumuturi prin plasarea criptomonedelor ca garanție. Decizia de luni este de a îngheţa aceste activităţi

Luăm această deciziei în beneficiul întregii noastre comunități, pentru a stabiliza lichiditatea și operațiunile în timp ce luăm măsuri pentru a păstra și proteja activele”, a transmis compania într-o postare pe blog.

Decizia vine în contextul unui curs descendent al criptomonedelor, accentuat după acest anunţ pânî într-acolo încât Bitcoin a scăzut cu peste 6% până la 24.888 dolari, un minim al ultimelor 18 luni. Etherum, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut şi ea, cu peste 8%, la 1.303 dolari, cel mai scăzut nivel din martie 2021.

Citeşte şi CEO Bitcoin România, despre prăbuşirea pieţei de criptomonede: „Sunt mai mulţi factori”

Celsius Network, care a obţinut o finanţare de 750 de milioane dolari la sfârșitul anului trecut, este un jucător important în creditarea cripto. Oferă produse purtătoare de dobândă clienților care își depun criptomonedele la companie și împrumută criptomonede pentru a obţine profit, scrie NBC News.

Începând cu 17 mai, compania procesase împrumuturi în valoare de 8,2 miliarde de dolari și avea active de 11,8 miliarde de dolari, potrivit informaţiillor făcute publice pe propriul site. În august anul trecut activele Celsius Network erau de peste 20 de miliarde de dolari.

Citeşte şi Mugur Isărescu despre Bitcoin: „Nu este o criptomonedă, este un criptoactiv speculativ”

În timp ce împrumuturile cripto a devenit o afacere din ce în ce mai mare, sectorul a fost supus tot mai strict controlului de reglementare, în special în SUA.