Se apropie primul festival horror din România

Va fi plin de adrenalină. Dacă vacanţa s-a terminat, sau poate abia începe, dacă nu aveţi nicio idee pe unde să o pretreceţi, atunci citiţi aici.  

10 aug. 2012, 13:21
Se apropie primul festival horror din România

În perioada 16-19 august 2012, la Biertan, județul Sibiu, va avea loc prima ediție a festivalului „LUNĂ PLINĂ”, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic.

 Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „LUNĂ PLINĂ” oferă publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină. De ce tocmai la Biertani? Pentru că era nevoie de un spaţiu ceva mai autentic. Iar dacă vă întrebaţi care este treaba cu locaţia respectivă, vă spun că Biertan este una dintre primele așezări germane din Transilvania (1283), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanță de Sighișoara și Mediaș. Un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber.

 Biertanul are o piață centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă architecturală protejată de UNESCO. Vizionările vor avea loc în două cinematografe în aer liber și în două de interior. Pe lângă pensiunile tradiționale din zonă, cinefilii vor avea la dispoziție un camping modern, precum și un „cartier general”, situat în Piața Mare a orașului, unde se va organiza un târg de mâncăruri tradiționale și produse hand made și unde, în fiecare seară, vor avea loc concerte.

 Prima ediție a festivalului „LUNĂ PLINĂ” se dorește a fi un showcase non-competitiv care să pună în valoare cele mai recente stiluri prezente în genurile horror și fantastic. Un proiect finanțat complet independent, „LUNĂ PLINĂ” – Festivalul Filmului Horror & Fantastic își dorește să devină membru al European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) și să pună astfel România pe harta europeană a acestui gen de evenimente. EFFFF este susținută de programul MEDIA al Uniunii Europene și are ca scop promovarea originalității și creativității filmelor europene fantastice și horror.

 „LUNĂ PLINĂ – Festivalul Filmului Horror și Fantastic esteorganizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania. Revenim cât de curând cu filmele din festival. Adrenalină plăcută.