Se apropie sfârşitul? Scenariul APOCALIPTIC legat de eclipsa de soare din 21 august. Ce avertisment s-a dat

Pe 21 august va avea loc o superbă eclipsă de Soare, iar pe Internet au început, ca de obicei, să circule tot felul de teorii ale conspirației despre acest fenomen astronomic.

12 aug. 2017, 11:27
Se apropie sfârşitul? Scenariul APOCALIPTIC legat de eclipsa de soare din 21 august. Ce avertisment s-a dat

Teoriile sunt alimentate chiar de anumiți experți, oameni de știință sau teologi și nu este neapărat o născocire a unor bloguri obscure, pline de senzațional.

Mai mulți cercetători americani spun că pe 21 august, temuta planetă Nibiru, s-ar putea apropia în mod considerabil de planeta noastră.

Cercetătorii precum Carl Sagan ma cred şi că Marea Eclipsă Americană – eclipsa totală a soarelui care va lăsa o mare parte din Statele Unite în beznă – nu este altceva decât „vestitorul” iminentei ciocniri dintre Nibiru şi Pământ.

Ce e cu isteria Nibiru?

Planeta Nibiru, cea care aduce Apocalipsa, s-ar afla în spatele planetei Neptun, iar cecetătorii o caută cu un telescop uriaș. Această planetă a fost pomenită în vechiul Sumer cu 5.000 de ani înainte de Hristos, iar unul dintre teoriticienii care a scris chiar o carte despre această temă a fost omul de știință Carl Sagan.

Astronomii au realizat telescoape uriașe și infrastructuri incredibile pe vârfuri de munte (observatoare astronomice în deșerturi și munți înalți) cu scopul de a găsi viață extraterestră și de a depista dacă planeta X există sau nu. De-a lungul anilor, astronomii au observat o serie de fenomene ciudate pe cer, ceea ce le-ar indica prezența unei astfel de mega-planete la marginea sistemului nostru solar.

Astronomul Kevin Luhman de la Universitatea Penn State susține că există prea mult spațiu necunoscut în sistemul nostru solar, spațiu în care s-ar putea „adăposti” fără nicio problemă o planetă uriașă precum Nibiru. NASA a lansat telescopul spațial WISE, capabil să detecteze raze infraroșii, tehnologie cu care oamenii de știință au descoperit o serie de exoplanete (planete aflate în afara sistemului nostru solar).

Citeşte mai mult în Revista Teo